Η τοποθέτηση Πέτσα για εισαγόμενα κρούσματα και Μαρινάκη

13:47 9/7/2020 - Πηγή: Reporter

Υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η κατάσταση είναι ήπια και ελεγχόμενη, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε 31.169 τεστ που έγιναν σε πύλες εισόδου την περίοδο 1-6 Ιουλίου, τα 100 βρέθηκαν θετικά, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο 0,3% των εισερχομένων στη χώρα.

Σημείωσε επίσης πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χερσαία σύνορα, λόγω της έξαρσης που παρατηρείται σε βαλκανικές χώρες.

Οι ελληνικές αρχές δίνουν έμφαση στην πύλη εισόδου του

Προμαχώνα και είναι έτοιμες να αναπροσαρμόσουν τις αποφάσεις τους είτε αποκλείοντας επισκέπτες από περιοχές βεβαρυμένες επιδημιολογικά, είτε επιτρέποντας τις πτήσεις από άλλες χώρες, πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε, αναλύουμε και αναπροσαρμόζουμε την στρατηγική μας» συνέχισε, προσθέτοντας παντως πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι στο εσωτερικό της χώρας καθώς ο «ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας».

Απηύθυνε στο πλαίσιο αυτό παράκληση στους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις των ειδικών και τους κανόνες αυτοπροστασίας, τονίζοντας ότι «ο καθένας και η καθεμία ατομικά έχει ευθύνη», όπως ευθύνη έχουν και οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι «που είναι πολύτιμοι σύμμαχοι» στην προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τι είπε για την επιστροφή χρημάτων από Μαρινάκη

Σε ερώτηση για την επιστροφή των χρημάτων της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» από την Alter Ego Media του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι τα μέσα του συγκεκριμένου ομίλου, είχαν θετική στάση και βοήθησαν στην καμπάνια για την ενημέρωση του κοινού και πως τα χρήματα θα πάνε στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι στους άνεργους των ΜΜΕ, όπως πρότεινε ο όμιλος Μαρινάκη, ενώ δεν σχολίασε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της ΕΣΗΕΑ για την καμπάνια.

Σκληρή κριτική σε Τσίπρα

Σε έντονο τόνο αναφέρθηκε ο κ. Πέτσας, στον Αλέξη Τσίπρα, ενοχλημένος από τις χθεσινές δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λοιδορεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Τη ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και αναγνωρίζεται διεθνώς ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να την εκθέσει» σημείωσε

Και συνέχισε αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα. «Είναι προφανές πως ο πανικός που τον κατέλαβε μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις τον σέρνει σε νέες πολιτικές αθλιότητες. Φαίνεται ταυτόχρονα ότι με ακρότητες και ακατάσχετο υβρεολόγιο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να επιβάλει σιωπή στο εσωτερικό του κόμματός του, να πολώσει, να φανατίσει και να σπείρει τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα».

«Όταν όμως μιλάει για διεφθαρμένο κόμμα, ο κόσμος καταλαβαίνει και κοιτάζει στην αυλή του ‘’μαγαζιού’’ και των παραμάγαζων. Όταν μιλάει για επιθέσεις, έτσι τις χαρακτήρισε, που αφορούν το κόμμα, και όχι ένα πρόσωπο, δεν αποκρούει αλλά διαχέει στους συντρόφους του τις ευθύνες για τα καταγγελλόμενα. Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή. Όταν αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία, δεν απαλλάσσεται αλλά διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο που αναπτύσσεται σε βάρος του στην αντίληψη των πολιτών. Αντί για προσχηματικές υπεκφυγές, αντί για ύβρεις και κραυγές σε βάρος της χώρας περιμένουμε απαντήσεις για την ταμπακιέρα» κατέληξε.

Στέλιος Πέτσαςκορονοιόςκρούσματα κορονοϊούΑλέξης ΤσίπραςΒαγγέλης Μαρινάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα