Ερυθρός Σταυρός: ΕΔΕ για το γλέντι στο νοσοκομείο

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, για χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών από τους εργαζόμενους σε κεντρικό χώρο της εγκατάστασης, διέταξε η 1η ΥΠΕ, κατόπιν παραγγελίας του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει εργαζόμενους να συμμετέχουν στο γλέντι, την ώρα που οι τραυματιοφορείς συνεχίζουν κανονικά να μεταφέρουν ασθενείς εντός του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διέταξε

την διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος της διοικήτριας Ελπινίκης Ταβιανάτου.

Αναλυτικότερα, από την 1η ΥΠΕ Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Κατόπιν παραγγελίας του Υπουργού Υγείας Κου Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, στο πλαίσιο Άσκησης του Πειθαρχικού Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 5, του Νόμου 3329/2005 (ΦΕΚ Α΄- 81), παραγγέλθηκε στην 1η ΥΠΕ η διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, σε βάρος της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ, για βεβαίωση παραπτώματος που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 107, παρ. 1, εδάφιο (β) και (ε) του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ Α΄-26) «Κώδικας κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Η Διενέργεια της ΕΔΕ ανατέθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με εντολή κατεπείγουσας διεκπεραίωσης, έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σε συνέχεια ερωτήσεων που έχουμε δεχθεί από μέσα μαζικής ενημέρωσης, και προς αποφυγή συγχύσεως, διευκρινίζουμε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, δεν έχει σχέση με την διαχείριση του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός“, το οποίο ανήκει στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου “Κοργιαλένειο Μπενάκειο ΕΕΣ” και είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

#ΜΙΧΑΛΗΣ_ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ #Ένορκη_Διοικητική_Εξέταση #Ερυθρός_Σταυρός #1η_ΥΠΕ
Keywords
Αναζητήσεις
erythros-stavros-ede-gia-to-glenti-sto-nosokomeio.htm
Τυχαία Θέματα