Ερντογάν: Σύντομα η Τουρκία στο Top-10 των οικονομιών του κόσμου

Στο Top 10 των οικονομιών του κόσμου θέλει να βρει την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα του, ο Τούρκος Πρόεδρος βάζει ψηλά τον πήχη.

Όπως ανέφερε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος «με τα κεφάλαιά μας, με την στρατηγική μας θέση, όπως και οι ισχυρές μας υποδομές είναι τα πλεονεκτήματά μας για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έρθουν τώρα μπροστά μας. Είμαστε κοντά όσο ποτέ στον στόχο μας

να φέρουμε την Τουρκία στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου».

Από την πλευρά της, η τουρκική αντιπολίτευση αμφισβητεί έντονα τον Ερντογάνκαι θεωρεί πως η πανδημία του κορονοϊού φανέρωσε περίτρανα την πραγματική εικόνα της τουρκικής οικονομίας.

Οι αντίπαλοι του Ερντογάν αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η τουρκική οικονομία να είναι τόσο ισχυρή και ο ίδιος να διεξάγει ουσιαστικά «έρανο» δίνοντας IBAN κατά την περίοδο της πανδημίας ώστε να συγκεντρώσει χρήματα από τους πολίτες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Την ίδια ώρα βέβαια η ένταση στη Λιβύη κορυφώνεται, καθώς και οι κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, που προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις. Έντονες αναφορές από τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και από Αμερικανό Γερουσιαστή, που ζητά κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.

ΕρντογάνΤΟΥΡΚΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα