ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ και… αντίστροφα: Είσαι σκέτο παρακράτος

Αλληλοκατηγορίες περί υπόγειων δράσεων σε επίπεδο παρακράτους ανταλλάσουν τις τελευταίες ημέρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με την κόντρα να κορυφώνεται τη Δευτέρα στο πλαίσιο της Προανακριτικής για τη Novartis και το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε ένα σκηνικό πολιτικής «β΄κατηγορίας», το Σαββατοκύριακο είχαμε το παρακράτος Καμμένου και τη Δευτέρα το παρακράτος Τσίπρα

(ΣΥΡΙΖΑ) και Σαμαρά (ΝΔ). Ανταλλαγή ανακοινώσεων, «αποκαλύψεων» και εντυπώσεων.

Η κόντρα άρχισε να κορυφώνεται με αφορμή μία συνομιλία που έθεσε στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή. Στη συνομιλία φέρεται να επικοινωνεί ο κ. Μιωνή με τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος εμφανίζεται να παραδέχεται ότι γνωρίζει πως ο Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του "είχαν τη δική τους ατζέντα" και "έβγαζαν πολλά λεφτά".

«Έστησαν» παρακράτος, τόνισε λίγη ώρα αργότερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας με τον Νίκο Παππά να βγαίνει στη συνέχεια και να απαντά λέγοντας πως ο διάλογος είναι παραποιημένος.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για «αντιπερισπασμό», ώστε να καλυφθούν άλλες «αποκαλύψεις» που έρχονται από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ για έγγραφα σχετικά με την εισαγγελέα Ράικου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ανέκδοτο

«Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Η ΝΔ μιλά για παραδικαστικό και παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως σημειώνει, «τελικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ να βγάζουν διαρροές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με τις νέες καταγγελίες μίζας 2,6 εκατ. στον κ. Σαμαρά, μέσω του κ. Παπασταύρου.

Και είναι σε απόγνωση όχι μόνο γιατί δεν πολυθέλει να υπερασπιστεί τον κ. Σαμαρά, αλλά γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιήσει. Και παράλληλα τον αναγκάζει να υιοθετεί άθλιες παρακρατικές πρακτικές παράνομων καταγραφών και επιχειρήματα τόσο αστεία, που ούτε ένα μικρό παιδί δε θα μπορούσαν να πείσουν».

ΝΔ: Όλα στον εισαγγελέα

Να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή πρότεινε από τη μεριά της η ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τη Δευτέρα.

Η ΝΔ πρότεινε επίσης να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς. Με την πρόταση της ΝΔ συντάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους κερδισμένους της υπόθεσης, που είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο να βγάλει κανείς άκρη για το τι ισχύει και τι δεν ισχύει, καθώς μένει εκτός των αποκαλύψεων και αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως «το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς».

Η Δευτέρα έκλεισε με διαξιφισμούς Γεωργιάδη- Παππά στη Βουλή με ευθείες βολές και απειλές ακόμη και για "ειδικό δικαστήριο".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΣΥΡΙΖΑΝΔπαρακράτοςΠαπαγγελόπουλοςΜιωνήΠαππάς
Keywords
Τυχαία Θέματα