Ερντογάν: Μια διάλογος, μια απειλές και... φήμες για «θερμό επεισόδιο»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει μεν για διάλογο για την ανατολική Μεσόγειο, αλλά επιμένει να προκαλεί σε κάθε ευκαιρία. Μία ρητορική "μπερδεμένη" με απειλές και... σκιές σε σενάρια για "επεισόδιο" στο Αιγαίο με ελληνική φρεγάτα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμος για ένα "θερμό επεισόδιο" στο Αιγαίο και πως η ελληνική

πλευρά έχει ήδη πάρει το μήνυμα.

«Θα πληρώσετε υψηλό τίμημα αν δεχτεί επίθεση το Oruc Reis» που πλέει στην ανατολική Μεσόγειο, είπε σύμφωνα με το Reuters, συμπληρώνοντας ότι «πήραν την πρώτη τους απάντηση σήμερα», χωρίς όμως να εξηγήσει τι εννοεί.

H τουρκική πλευρά έχει διαρρεύσει βέβαια -ανεπίσημα- "επεισόδιο" στην ανατολική Μεσόγειο με ελληνική φρεγάτα. Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά κάνουν λόγο για σύγκρουση της ελληνικής φρεγάτας "Λήμνος" με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που είναι ένα από τα τουρκικά πλοία που μετέχουν στον στολίσκο συνοδείας του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.

Στο φόντο αυτό, υπήρξε το απόγευμα συνομιλία του Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο πως επιθυμεί τον διάλογο.

Με την κα. Μέρκελ συνομίλησε, επίσης σήμερα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

Η Ελλάδα επιθυμεί στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή να υπάρξει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και φυσικά να υπάρξει τουλάχιστον προειδοποίηση για κυρώσεις.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

ΕρντογάνΑιγαίοΜητσοτακηςΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΑνατολική ΜεσόγειοςΜέρκελ
Keywords
Τυχαία Θέματα