Λονδίνο: Σαουδάραβας αγόρασε για την φοιτήτρια κόρη του με 18,6 εκατ. λίρες το πρώην διαμέρισμα του Ωνάση

Παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά φοιτητικής κατοικίας έσπασε την προηγούμενη εβδομάδα ένας Σαουδάραβας κροίσος, ο οποίος αγόρασε το πρώην διαμέρισμα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Grosvenor Square στο Mayfair του Λονδίνου έναντι 18,6 εκατομμυρίων λιρών για την φοιτήτρια κόρη του

Όπως μεταδίδει η Evening Standard, η αγορά έγινε μυστικά μέσα σε 24 ώρες την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας

τον μεσίτη Peter Whetherell τον πιο τυχερό άνθρωπο του real estate. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, ωστόσο αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής. Αν και το ποσό «ζαλίζει», στην πραγματικότητα ο Σαουδάραβας το βρήκε σε «τιμή ευκαιρίας», καθώς πέρυσι το καλοκαίρι το κόστος του άγγιζε τα 25.000.000 λίρες.

Η αγοραπωλησία σε τιμή ρεκόρ του διαμερίσματος της οικογένειας Ωνάση έχει φυσικά σκανδαλίσει όλα τα μεσιτικά γραφεία, που σημειώνουν ότι μετά την πανδημία της Covid-19 το ενδιαφέρον των αγοραστών με υψηλά εισοδήματα έχει επικεντρωθεί σε μονοκατοικίες και full floor διαμερίσματα όπως το εν λόγω διαμέρισμα των 1.500 περίπου τετραγωνικών μέτρων του Ωνάση. Τέτοιου είδους κατοικίες εξασφαλίζουν αποκλειστική πρόσβαση, χωρίς την οποιαδήποτε επαφή με γείτονες «της διπλανής πόρτας».

Με 5 κρεβατοκάμαρες, 5 μπάνια, 3 σαλόνια, μεγάλες βεράντες, βιβλιοθήκη, γκαρνταρόμπες-δωμάτια, οικογενειακή κουζίνα και πανύψηλα ταβάνια, το σίγουρο είναι η νεαρή φοιτήτρια θα έχει κάτι παραπάνω από άνεση και απόσταση από τους γειτόνους της. Μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να αφουγκραστεί και την ιδιαίτερη αισθητική του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου στον αριθμό 47 της Grosvenor Square. Από το οίκημα που κάποτε ανήκε στην αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση, Άρτεμη και το σύζυγό της, Θοδωρή Γαρουφαλίδη, έχουν παρελάσει μυθικές προσωπικότητες χάρη στον αείμνηστο Έλληνα κροίσο και τις διεθνείς διασυνδέσεις του.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και του ’70, μετά τη δολοφονία του Κένεντι το 1963, η Τζάκι το χρησιμοποιούσε συχνά όταν επισκεπτόταν την κόρη της Καρολάιν Κένεντι που σπούδαζε στο Λονδίνο, αφού το διαμέρισμα που τότε βρισκόταν κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία πληρούσε το πρωτόκολλο ασφάλειας. Μαζί της επίσης ερχόταν και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ, ενώ πριν ο Ωνάσης παντρευτεί την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και γίνει εραστής της Μαρία Κάλλας, η τελευταία συνήθιζε να πηγαίνει εκεί ως καλεσμένη του πρώην ιδιοκτήτη του. Το υπερπολυτελές διαμέρισμα πριν περάσει στα χέρια των Ωνάσηδων άνηκε στον Σερ Τζον Άντερσον, πρώην γραμματέα του Τσόρτσιλ στη διάρκεια του πολέμου και διευθυντή της Βασιλικής Όπερας. Ο Άντερσον συνήθιζε να διοργανώνει λαμπερές βραδιές με εξέχουσες προσωπικότητες και διασημότητες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η Ελληνίδα ντίβα της όπερας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, Σαουδάραβας, 186, Ωνάση,londino, saoudaravas, 186, onasi