Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Αναλογική η κράτηση του 30% με νέο νομοσχέδιο

10:28 2/7/2023 - Πηγή: Reporter

Σε αναλογική θα μετατρέπεται η κράτηση του 30% στους εργαζόμενους συνταξιούχους με νομοσχέδιο που δρομολογείται, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (2/7) σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι τώρα ο εργαζόμενος συνταξιούχος χάνει αυτόματα το 30% της σύνταξής του και αυτό δεν είναι δίκαιο. Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν πρέπει να τιμωρείται ένας συνταξιούχος που για κάποιον λόγο χρειάζεται

να συνεχίσει να εργάζεται.

Ο ίδιος, μάλιστα, γνωστοποίησε ότι η κράτηση θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης και συμπλήρωσε πως το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Αρχίζει η εκταμίευση δανείων για σπίτια νέων

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για το πρόγραμμα για φτηνή στέγη, λέγοντας ότι «επιταχύναμε τις διαδικασίες, τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς».

Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και πως η στεγαστική πολιτική για νέους μπαίνει στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. «Έχουμε μπει πολύ γερά, δουλεύουμε κανονικά από την πρώτη μέρα» τόνισε.

«Καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων»

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον σερβιτόρο στη Ρόδο, ο οποίος σέρβιρε τα τραπέζια σχεδόν κολυμπώντας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η παρέμβαση ήταν άμεση, ωστόσο η παράβαση δεν βεβαιώνεται εύκολα καθώς ο εργαζόμενος υποστήριξε την πρακτική της επιχείρησης, επειδή του έδινε μεγαλύτερο πουρμπουάρ.

Όμως, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, αυτό δεν είναι εικόνα αξιοπρεπούς εργασίας. «Δεν θα έχω καμία ανοχή σε θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η εντολή στην επιθεώρηση εργασίας είναι να είναι παντού και να ελέγχει τα πάντα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις στο πρώτο μας νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά, θέλουμε πολιτική φιλική στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

«Θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις»

«Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «η οικονομία θα πάει καλά, άρα θα έχουμε και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, και πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση, ενώ εκτίμησε πως ο χώρος της κεντροαριστεράς θα βρει τον βηματισμό της.

συνταξιούχοιρύθμισηκράτησηΆδωνις Γεωργιάδης
Keywords
Αναζητήσεις
ergazomenoi-syntaxiouchoi-analogiki-i-kratisi-tou-30-me-neo-nomoschedio.htm
Τυχαία Θέματα