Προβληματισμός για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Αυξήθηκαν 11,2% τον Μάιο, νέες ανατιμήσεις το καλοκαίρι

Προβληματισμός επικρατεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την άνοδο των τιμών των  ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι οποίες – «παραδοσιακά» – κλιμακώνονται στην «καρδιά» του καλοκαιριού και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα εισιτήρια των πλοίων αυξήθηκαν 11,2% τον Μάιο σε σχέση με τον Μάιο του 2022.

Αυξήσεις σημειώνονται και στο τρίμηνο Ιούνιος –

Αύγουστος, το οποίο είναι το ισχυρότερο για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες (από αυτό το τρίμηνο “εξαρτάται” ο ισολογισμός του έτους), οι οποίες – από την πλευρά τους – έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος καυσίμων, πρώτων υλών, ανταλλακτικών, κ.ά.

«Η πρωτοβουλία της Minoan Lines να προσφέρει αθροιστική έκπτωση τιμής στα δρομολόγιά της για τις Κυκλάδες, έστω κι αν αφορά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Οπως αναφέρει, «ως Δήμος Πάρου καλούμε και τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, προχωρώντας μάλιστα σε ακόμη πιο εκτεταμένες εκπτώσεις.

Φέτος, διαπιστώσαμε ότι παραδοσιακοί μας επισκέπτες αδυνατούν να επισκεφθούν το νησί εξαιτίας της διαφοροποίησης των τιμών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Kαλούμε, λοιπόν, όλες τις εταιρείες (ακτοπλοϊκές, αεροπορικές, λοιπών μεταφορών, αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων) να εξετάσουν τη δυνατότητα παροχής σημαντικών εκπτώσεων και υιοθέτησης πιο προσιτών τιμοκαταλόγων, αρχής γενομένης από το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε η Πάρος μας να γίνει ακόμη πιο ελκυστική».

Το άρθρο Προβληματισμός για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: Αυξήθηκαν 11,2% τον Μάιο, νέες ανατιμήσεις το καλοκαίρι εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
provlimatismos-gia-tis-times-ton-aktoploikon-eisitirion-afxithikan-112-ton-maio-nees-anatimiseis-to-kalokairi.htm
Τυχαία Θέματα