Έρευνες για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στη Σάμο

Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι Αρχές για τη χθεσινή (13/7) πτώση ελικοπτέρου που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Άγιος Μηνάς της Σάμου. Δύο διασωθέντες και δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της συντριβής.

Ο Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή τους, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο Μολδαβός μηχανικός του ελικοπτέρου και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των επιβαινόντων, το ελικόπτερο βούτηξε στο νερό όταν μια ριπή αέρα το αποσταθεροποίησε

την ώρα που προσπαθούσε να πάρει νερό για την κατάσβεση. Πρόκειται για ελικόπτερο Mi-8, μεσαίου τύπου με κάδο, το οποίο νοικιάζει η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το ελικόπτερο εξαφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα μέσα στη θάλασσα.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες καθώς κόπασαν οι άνεμοι και η εικόνα της φωτιάς βελτιώνεται, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας, οι οποίοι χθες το βράδυ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τη μάχη και τα εναέρια μέσα, ενώ πυροσβέστες από την Αθήνα συμβάλουν σήμερα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

ΠυροσβεστικήΣάμοςπυρκαγιάδυστύχημα
Keywords
Τυχαία Θέματα