Έρευνα: 76% «βλέπει» τα κρυπτονομίσματα ως λύση στην εισοδηματική ανισότητα

Όλο και περισσότερους… οπαδούς αποκτούν τα κρυπτονομίσματα, με έρευνα που διεξήχθη από την Binance να δείχνει ότι σχεδόν το 50% των χρηστών της βασίζονται στην κρυπτογράφηση ως μέσο για την απόκτηση πρόσθετου εισοδήματος.

Η έρευνα με μέγεθος δείγματος 1.172 συμμετεχόντων από τις 15 Νοεμβρίου 2023 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2023, στην πλατφόρμα Binance Survey σε χρήστες Ασίας και Ειρηνικού, Μέσης Ανατολής, Ευρώπης, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής αποκάλυψε ότι σχεδόν οι μισοί – το 45% – παραδέχθηκε ότι

η απόκτηση πρόσθετου εισοδήματος είναι ο κύριος σκοπός τους στη χρήση κρυπτογράφησης.

Ακολουθούν οι αποταμιεύσεις, με 19%, και ο μετριασμός του πληθωρισμού, με 9%. Σημαντική μερίδα των ερωτηθέντων, σχεδόν το 36%, τόνισε ότι το κύριο κίνητρο για τη χρήση κρυπτονομισμάτων για αποταμίευση ήταν η επίτευξη οικονομικής ασφάλειας και ανεξαρτησίας.

Τα… ατού των κρυπτονομισμάτων

Τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν στο CryptoPotato αποκάλυψαν ότι το 19% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι οι υψηλές προμήθειες αποτελούν σημαντικό εμπόδιο όταν ασχολούνται με παλαιά χρηματοοικονομικά συστήματα και υπηρεσίες.

Ένα άλλο 14% των ερωτηθέντων είπε ότι οι αργοί χρόνοι συναλλαγών ήταν επίσης μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε τέτοιες υποδομές.
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων – το 76% – εξέφρασε την άποψη ότι η κρυπτογράφηση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εισοδηματικής ανισότητας και γενικότερα των οικονομικών ανισοτήτων στην κοινωνία.

Από τους ερωτηθέντες που χρησιμοποιούν κυρίως κρυπτογράφηση για να δημιουργήσουν πρόσθετο εισόδημα, το 23% εξέφρασε την πρόθεση να τη χρησιμοποιήσει ως κύρια πηγή εισοδήματος. Ένα άλλο 23% τη χρησιμοποιεί για να αποταμιεύσει για το σπίτι, ενώ το 21% τη διαθέτει για να επενδύσει σε εναλλακτικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Περισσότερο από το ένα τρίτο – 36% – χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για εβδομαδιαίες συναλλαγές. Μεταξύ αυτών, η πλειοψηφία – το 58% – χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για ηλεκτρονικές αγορές, καλύπτοντας μια σειρά ειδών όπως αγαθά, υπηρεσίες και ψηφιακά προϊόντα. Επιπλέον, το 12% τα χρησιμοποιεί για διεθνείς συναλλαγές και εμβάσματα, ενώ ένα άλλο 12% χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για αγορές σε καταστήματα.

Σημαντική μερίδα των ερωτηθέντων, συνολικά το 59%, ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα για περίοδο που κυμαίνεται από 1 έως 5 χρόνια. Ένα άλλο 14% έχει πιο εκτεταμένη εμπειρία άνω των πέντε ετών, ενώ το 12% είναι σχετικά νέο στον τομέα της κρυπτογράφησης, έχοντας ασχοληθεί με αυτά για λιγότερο από έξι μήνες.

Το 36% των χρηστών χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα ως μέσο εξοικονόμησης χρημάτων, αναζητώντας οικονομική ασφάλεια και ανεξαρτησία. Επιπλέον, το 16% το χρησιμοποιεί για να κερδίσει υψηλότερο επιτόκιο στις αποταμιεύσεις του και το 14% για αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση.

Οι συμμετέχοντες αποκάλυψαν επίσης τις θετικές επιπτώσεις της κρυπτογράφησης στη ζωή τους, με το 20% να σημειώνει αύξηση στην αξία των επενδυτικών τους χαρτοφυλακίων, το 18% να αναφέρει ευκαιρίες για πρόσθετο εισόδημα μέσω συναλλαγών ή πονταρίσματος, το 15% να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το 14% να έχει βελτιωμένο δημοσιονομικό έλεγχο και το 12% να επωφελείται από ταχύτερες και πιο οικονομικά αποδοτικές διασυνοριακές συναλλαγές.

#κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
erevna-76-vlepei-ta-kryptonomismata-os-lysi-stin-eisodimatiki-anisotita.htm
Τυχαία Θέματα