Επικεφαλής IEA: Η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει την ενεργειακή κρίση

Παρά την προσπάθειά της να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο, η Ευρώπη φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει αφήσει πίσω της την ενεργειακή κρίση, σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNBC, ο ίδιος τόνισε ότι «η Ευρώπη κατάφερε να μετασχηματίσει τις ενεργειακές της αγορές, να μειώσει το μερίδιό της από το ρωσικό φυσικό αέριο

σε λιγότερο από 4% ενώ και η οικονομία της δεν πέρασε ακόμα από ύφεση».

«Οι εκπομπές έχουν μειωθεί και η αποθήκευση φυσικού αερίου βρίσκεται σε πολύ αξιοπρεπή επίπεδα», ανέφερε μιλώντας από τη Χιροσίμα όπου διεξάγεται η Σύνοδος κορυφής της G7.

«Οι χώρες της Ευρώπης έκαναν καλή δουλειά τον χειμώνα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΙΕΑ, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες διαχειρίστηκαν καλά την κρίση, εν μέρει και χάρη σε έναν πιο ήπιο από ό,τι αναμενόταν χειμώνα.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι η ενεργειακή αγορά της περιοχής έχει ακόμη τρία βασικά εμπόδια να ξεπεράσει φέτος, όπως τις απαιτήσεις της Κίνας, το ενδεχόμενο χρεοκοπίας των ΗΠΑ, αλλά και την εξάρτηση από τη Ρωσία, η οποία παραμένει στο προσκήνιο.

ΙΕΑενεργειακή κρίσηΕυρώπηπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα