Οι σειρές που «πάγωσαν» από την απεργία των σεναριογράφων

13:00 21/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η απεργία της Συντεχνίας των Σεναριογράφων της Αμερικής (Writers Guild of America), έχει ήδη επηρεάσει άμεσα μερικές δεκάδες σειρές που θα καθυστερήσουν να βγάλουν τις επόμενες σεζόν τους.

Έχουν ήδη κάτσει στο τραπέζι με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και τηλεόρασης, όμως οι παραγωγοί αρνήθηκαν ακόμα και να διαπραγματευτούν κάποια από τα αιτήματα των σεναριογράφων. Το κυριότερο αίτημα είναι τα residuals: Όταν δηλαδή κάποια σειρά έχει πάει… πετώντας, να μην μένουν στο σεταρισμένο μερίδιο, αλλά να έχουν μερίδιο

και από τα υπερκέρδη.

Έχοντας κατά νου, πως η απεργία μπορεί να επηρεάσει πολλές ακόμα σειρές, σας παρουσιάζουμε αυτές που επιβεβαιωμένα έχουν πάει πίσω. Επισήμως απεργεί το 98% των περίπου 11.000 σεναριογράφων της συντεχνίας.

Cobra Kai
Ένας εκ των δημιουργών του, ο Jon Hurwitz ανακοίνωσε πως η ομάδα των σεναριογράφων βγαίνει σε απεργία και θα παραμείνει επ ́αόριστον σε αυτή, μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους, σχολιάζοντας “We hate to strike, but if we must, we strike hard”.

American Horror Story
Η παραγωγή του American Horror Story: Delicate έχει πάει πίσω, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα σε ποιον βαθμό. Οι ηθοποιοί μέχρι ενός σημείου εργάζονταν κανονικά και έμπαιναν στο στούντιο με συνοδεία για να αποφύγουν τους απεργούς.

Stranger Things
Η έναρξη του Stranger Things, μιας σειράς με φανατικό κοινό, έχει ήδη καθυστερήσει και μάλλον θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Όπως στις περισσότερες σειρές, μέρος του σεναρίου, αλλά και διορθώσεις, θα γραφόταν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, οπότε έχει επίσης πάει πίσω επ αόριστον.

DaredevilQ Born Again
Η σειρά που αναβίωσε και μετακόμισε από το Netflix στο Disney+ διατηρώντας το αρχικό καστ (καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι αυτό), έχει διακοπεί. Ακόμα αναμένεται η σεζόν να έχει λιγότερα των 18 επεισοδίων του αρχικού προγραμματισμού.

Game Of Thrones: A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight
Τα γυρίσματα ενός ακόμα prequel του Game of Thrones «πάγωσαν», με την απόλυτη στήριξη του George RR Martin, συγγραφέα των βιβλίων και βασικού σεναριογράφου των σειρών να δηλώνει την «πλήρη, απόλυτη, ξεκάθαρη υποστήριξή μου στην συντεχνία μου». Το House of The Dragon συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται κάπου στις αρχές του 2024.

Billions
Οι απεργίες όπως αυτή των σεναριογράφων στην Αμερική δεν γίνονται μόνο με την άρνηση εργασίας των εργαζομένων, αλλά και την διατάραξη αυτών που εργάζονται. Έτσι τα γυρίσματα του Billions διακόπηκαν για δεύτερη φορά από την έναρξη της απεργίας από περίπου 200 απεργούς.

Rings of Power
Το Spinoff/Prequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, προχωράει κανονικά την παραγωγή της δεύτερης σεζόν, όμως χωρίς τους executive producers JD Payne και Patrick McKay οι οποίοι στηρίζουν το σωματείο των σεναριογράφων.

Ακόμα όλα τα χιουμοριστικά κοινωνικοπολιτικά Talk Shows, όπως τα The Late Show with Stephen Colbert, The Tonight Shoe Starring Jimmy Falon, Jimmy Kimmel Live!, Last Week Tonight with John Oliver, SNL, έχουν ήδη πάει χρονικά πίσω.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα