Επεκτείνει τα κέρδη του το πετρέλαιο-Πτωτικά το φυσικό αέριο

Oι τιμές του πετρελαίου αύξησαν τα κέρδη τους την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία του κλάδου για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Έτσι, το μεσημέρι της Τετάρτης το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,76% στα 81,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημειώνει άνοδο 0,63% στα 85,44 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν ράλι περισσότερο από ένα δολάριο την Τρίτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ

υποχώρησε μετά τις προοπτικές περαιτέρω αυξήσεων στα επιτόκια.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 11,5 εκατομμύρια βαρέλια περισσότερο από το αναμενόμενο την εβδομάδα που έληξε στις 25 Αυγούστου, δήλωσαν πηγές της αγοράς.

Η πτώση υποδηλώνει σταθερή ζήτηση, δήλωσε ο αναλυτής της Fujitomi Securities, Toshitaka Tazawa.

Από την πλευρά της προσφοράς, η τροπική καταιγίδα Idalia έπληξε τη δυτική Κούβα τη Δευτέρα. «Τέτοια περιστατικά θα παραμείνουν καταλύτες στην ανοδική κίνηση, καθώς η πετρελαϊκή κοινότητα είναι επί του παρόντος πολύ ευαίσθητη σε διακοπές σε οποιοδήποτε διυλιστήριο, οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε ο John Evans του χρηματιστή πετρελαίου PVM.

Στο μεταξύ, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, θα παρατείνει την εθελοντική περικοπή της παραγωγής της μέχρι τον Οκτώβριο, διατηρώντας περιορισμένη την προσφορά πετρελαίου.

Πτωτικά το φυσικό αέριο

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς διολισθαίνουν 0,27% στα 35,01 ευρώ η μεγαβατώρα.

Αυτόν τον μήνα, η αγορά βρίσκεται σε αναταραχή εν μέσω διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά στην Αυστραλία, οι οποίες κινδυνεύουν να κορυφωθούν με απεργίες και να περιορίσουν τις παγκόσμιες προμήθειες κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου για την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο χρυσός χάνει 0,03% στα 1.964,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,68% στα 24,62 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός κινείται πτωτικά 0,43% στα 3,8225 δολάρια η λίβρα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟχρυσός
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεκτείνει, -Πτωτικά,epekteinei, -ptotika