Εντυπωσιακή συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην παροχή βοήθειας στο Λίβανο

16:18 3/9/2020 - Πηγή: Reporter

Δεκάδες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Εξωτερικών για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο, μετά την πρόσφατη φονική και καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού, στις 4 Αυγούστου.

"Είναι εντυπωσιακή η προσφορά των ελληνικών επιχειρήσεων, έχω μία λίστα με δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν προσφέρει

εκατοντάδες τόνους" είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, ο κ. Φραγκογιάννης ανέφερε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου πρόκειται να αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα το αρματαγωγό "ΙΚΑΡΙΑ με εκατοντάδες τόνους από τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ιατρικό εξοπλισμό και δομικά υλικά για τον δοκιμαζόμενο λιβανικό λαό.

Η προσπάθειά μας, όπως είπε, είναι να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους εξηγώντας ότι "είναι σημαντικό να σταθεί ο Λίβανος στα πόδια του σαν μία ανεξάρτητη χώρα και να μην επηρεάζεται από όλους αυτούς που θέλουν να παίξουν ρόλο αυτή τη στιγμή στην περιοχή".

Ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι "η Ελλάδα στέκεται με σεβασμό απέναντι στη διεθνή νομιμότητα και στο δίκαιο της Θάλασσας". Και τόνισε: "Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή: αυτό αντιπροσωπεύουμε και αυτό επιδιώκουμε".

Αναφορικά με τις επενδύσεις στη χώρα μας ο κ. Φραγκογιάννης ανέφερε την σημαντική αξιοπιστία που έχει κερδίσει η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός, σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι υποδομές, οι επικοινωνίες, η ενέργεια και η υψηλή τεχνολογία, καθώς και τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που δημιουργεί η πανδημία αυτή την περίοδο. "Αυτό που επιχειρούμε είναι μία ζεστή επαφή με όλους τους δυνητικούς επενδυτές υποκαθιστώντας την φυσική επαφή με ψηφιακό τρόπο. Το ερώτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι τι γίνεται με τις επενδύσεις αλλά είναι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και δεν κάναμε" τόνισε.

Λιβανόςανθρωπιστική βοήθειαΒηρυτόςελληνικές επιχειρήσειςυπουργείο εξωτερικώνΚώστας Φραγκογιάννης
Keywords
Τυχαία Θέματα