Εμβόλιο: Ο «πονοκέφαλος» των -70 βαθμών κελσίου-Η λύση της σκόνης

Το γεγονός ότι το εμβόλιο της pfizer απαιτεί αποθήκευση στους -70 βαθμούς Κελσίου αποτελεί τον νέο πονοκέφαλο που προκύπτει για τον ΠΟΥ και τις κυβερνήσεις των χωρών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί σωστά ο εμβολιασμός των πολιτών.

Για τις κυβερνήσεις που έχουν ήδη παραγγείλει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου (μεταξύ των οποίων και η ελληνική), η διαδικασία της μεταφοράς και διανομής του σκευάσματος είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί.

Ένα σύνθετο και δαπανηρό σύστημα από

αποθήκες βαθιάς κατάψυξης στα αεροδρόμια, φορτηγά-ψυγεία και κέντρα εμβολιασμού αποτελεί τη βασική λύση.

Η αποθήκευση του εμβολίου στα κέντρα εμβολιασμού αποτελεί επίσης πρόβλημα, αφού δεν έχουν όλα τα νοσοκομεία τη δυνατότητα να το διατηρήσουν παγωμένο στους -70 βαθμούς. Όταν το εμβόλιο έχει φτάσει στο νοσοκομείο, μπορεί να αποψυχθεί, αλλά τότε θα πρέπει να χορηγηθεί εντός πέντε ημερών, διαφορετικά χαλάει.

Δουλεύουν εμβόλιο σε σκόνη Λύση στα παραπάνω ενδεχομένως να δώσει το εμβόλιο σε σκόνη που μελετούν οι επιστήμονες της Pfizer.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της φαρμακοβιομηχανίας, Μάικλ Ντόλστεν, είπε στο Business Insider ότι η δεύτερη εκδοχή του εμβολίου θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη μέσα στο 2021. Το εμβόλιο που θα αποτελείται από σκόνη δεν θα χρειάζεται κατάψυξη, αλλά απλή ψύξη.

Αυτού του τύπου τα εμβόλια χορηγούνται είτε με ανασύσταση ή στη μορφή της σκόνης, μέσω της εισπνοής.

εμβόλιοκορονοιόςπανδημίαPfizer
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβόλιο, -70,emvolio, -70