Επιπλέον ΜΕΘ ανοίγουν εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη-Πληροφορίες για καθολικό lockdown

Εσπευσμένα ανοίγουν ακόμα 50 ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που επισκέπτεται την πόλη.

Η ταχύτατη κάλυψη ακόμη και των επιπλέον κλινών ΜΕΘ που διασφαλίστηκαν για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, η αυξημένη θετικότητα στην κοινότητα και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τις ευπαθείς ομάδες και ο φόβος για κορεσμό των μονάδων υγείας, οδήγησαν σήμερα το πρωί στην πόλη τον υπουργό Υγείας, προκειμένου

να συγκαλέσει σύσκεψη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, με την έγκριση της κυβέρνησης, η Ελλάδα πλέον γίνεται μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, οι κλίνες ΜΕΘ κατανέμονται ως εξής:

27 στην Θεσσαλονίκη

6 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ,

7 στο Νοσοκομείο Ξάνθης

5 στο νοσοκομείο Σερρών

5 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός παράλληλα, αύριο 12/11 το Διαβαλκανικό νοσοκομείο πρόκειται να συνδράμει στην προκαθορισμένη εφημερία του το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Καθολικό lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει το απόγευμα το κλείσιμο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, την απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα και τον περιορισμό των μετακινήσεων μέσω SMS στο 13033.

Από το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνεδριάζει με τους αρμόδιους με αντικείμενο την ανάπτυξη του σχεδίου για τη διασφάλιση των αντοχών των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, η μόνη επόμενη κίνηση που μπορεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κλίνες των ΜΕΘ βρίσκονται κοντά στην πληρότητα τους είναι ένα αυστηρό, καθολικό lockdown.

ΜΕΘΘεσσαλονίκηνοσοκομείαΕΛΛΑΔΑπανδημίακορονοιός
Keywords
Τυχαία Θέματα