Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18 και άνω

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον καθορισμό των ραντεβού προς εμβολιασμό των ηλικιακών κατηγοριών 30 – 34 ετών, αλλά και των 18 και άνω.

Αυτό συνέβη μετά την παραλαβή της παρτίδας της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson από τη χώρα μας, η οποία αριθμεί περίπου 150.000 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου και

η οποία ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί στη χώρα μας μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως για τις ηλικίες 18+ πρακτικά είχε ήδη ανοίξει η πλατφόρμα, αλλά μόνο για όσους κατοικούν σε νησιά, όπου ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μετά τους εμβολιασμούς των 18+, σειρά θα πάρουν τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Με δεδομένο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα, η ειδική επιτροπή ετοιμάζει νέο σχεδιασμό έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να εμβολιαστούν μέσα στον Αύγουστο.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την περασμένη Τετάρτη 26/5, η ηλικιακή ομάδα των 30 ως 34 ετών θα μπορούν από αύριο (29/5) το πρωί να επιλέξουν μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών.

Johnson & Johnsonυπουργείο υγείαςΕμβολιασμοίCOVID 19
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβολιασμοί, Άνοιξε,emvoliasmoi, anoixe