Έλον Μασκ: Εξασφάλισε $7,14 δισ. για την εξαγορά του Twitter

16:19 5/5/2022 - Πηγή: Reporter

Εξωτερική χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 7,14 δισ. δολαρίων, εξασφάλισε ο Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, από μια ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον συνιδρυτή της Oracle, Λάρι Έλισον, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και τις εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity, Brookfield και Sequoia Capital.

Ο

Σαουδάραβας επενδυτής, πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος αρχικά είχε αντιταχθεί στην εξαγορά, συμφώνησε επίσης να διαθέσει το μερίδιό του, ύψους 1,89 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται, καθώς το δάνειο περιθωρίου του Μασκ μειώθηκε κατά το ήμισυ, στα 6,25 δισ. δολάρια από 12,5 δισ. δολάρια που ανακοινώθηκε νωρίτερα. Η δέσμευση χρηματοδότησης 21 δισ. δολαρίων του Μασκ αναθεωρήθηκε επίσης σε 27,25 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο Μασκ θα συνεχίσει να έχει συνομιλίες με τους υφιστάμενους μετόχους του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ, για να συνεισφέρει μετοχές στην προτεινόμενη εξαγορά.

Η Qatar Holding και η Vy Capital, με έδρα το Ντουμπάι, -επενδυτές στο άλλο εγχείρημα του Μασκ, The Boring Company- αποτελούν επίσης μέρος της ομάδας των επενδυτών, που συνεισέφεραν στην εξωτερική χρηματοδότηση.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla βρισκόταν σε συζητήσεις με μεγάλες επενδυτικές εταιρείες για να αναλάβουν μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την εξαγορά του Twitter και να δεσμεύσει λιγότερο από τον πλούτο του στη συμφωνία, ανέφερε το Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Ο Έλισον, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla και αυτοαποκαλούμενος στενός φίλος του Μασκ, έχει δεσμεύσει 1 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση.

Δημοσίευμα του CNBC αναφέρει ότι ο Μασκ θα αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού CEO του Twitter, αφότου ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης της εταιρείας.

Έλον ΜασκTwitterχρηματοδότησηΛάρι ΈλισονBinanceεπενδυτέςΤζακ Ντόρσεϊ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλον Μασκ, Εξασφάλισε 714, Twitter,elon mask, exasfalise 714, Twitter