Ελεύθερος ο Τραμπ- Δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες

Αθώος και στις 37 κατηγορίες, που του απαγγέλθηκαν και σχετίζονται με φερόμενο λάθος χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου απολογήθηκε για τις ποινικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Η τυπική διαδικασία κράτησής του διήρκεσε 10 λεπτά.

Με βάση όλες τις νεότερες εξελίξεις, ο Τραμπ αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο δικαστής απεφάνθη

ότι ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν να γίνει δίκη με ένορκους, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του πρώην προέδρου την Τρίτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι. «Σίγουρα δηλώνουμε αθώοι», είπε στον δικαστή ο δικηγόρος του Τραμπ, Τοντ Μπλανς.

Επίσης, συνελήφθη ο βοηθός του Τραμπ, Γουόλτ Ναούτα, ο οποίος είχε σήμερα μια πρώτη εμφάνιση, αλλά δεν θα δικαστεί πριν από τις 27 Ιουνίου.

Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ αποχώρησε από το δικαστήριο λίγο πριν από τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος) και οι ειδικοί προβλέπουν μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα, ο οποίος φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με το CNN, στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 45 λεπτά, συνέβησαν τα ακόλουθα:

- Ο δικαστής Τζόναθαν Γκούντμαν έκρινε ότι ο Τραμπ δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Ναούτα για την υπόθεση. Ο δικαστής είπε επίσης στους εισαγγελείς να συντάξουν μια λίστα πιθανών μαρτύρων με τους οποίους ο Τραμπ δεν μπορεί να επικοινωνήσει για την υπόθεση, παρά μόνο μέσω συνηγόρου.

- Ωστόσο, ο δικαστής δεν επέβαλε κανέναν ταξιδιωτικό περιορισμό σε κανέναν από τους κατηγορούμενους.

- Το υπουργείο Δικαιοσύνης συνέστησε τόσο ο Τραμπ όσο και ο Ναούτα να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς οικονομικούς ή ειδικούς όρους. Ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Χάρμπαχ είπε ότι «η κυβέρνηση δεν θεωρεί κανέναν από τους κατηγορούμενους ως επικίνδυνο να διαφύγει».

Ντόναλντ Τραμππρόεδρος ΗΠΑεμπιστευτικό έγγραφοΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟσύλληψηκράτησηελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-o-trab--dilose-athoos-se-oles-tis-katigories.htm
Τυχαία Θέματα
Ελεύθερος, Τραμπ- Δήλωσε,eleftheros, trab- dilose