ΕΛΑΣ: Πραγματοποιήθηκαν δεκαοχτώ συλλήψεις για εμπρησμούς

Οι αστυνομικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν στο διάστημα 4-11 Αυγούστου, 18 συλλήψεις και 118 προσαγωγές για εμπρησμό από πρόθεση ή από αμέλεια.

Οι τρεις συλλήψεις έγιναν έπειτα από παραγγελία του πυροσβεστικού σώματος, οι επτά μετά από προανάκριση της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, μία αφού εξέδωσε ένταλμα ο ίδιος ο ανακριτής

και επτά μετά από προανάκριση υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Σχετικά με τις ηλικίες των δραστών εμπρησμού, αυτές κυμαίνονται από 15 έως 78 ετών. Οι εμπρησμοί αφορούν στο Κρυονέρι, στο Μαρκόπουλο Αττικής, στο Πέδιο Του Άρεως, στο Άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη, στο Άλσος Πετρούπολης, στο Πέραμα, τη Μεσσηνία, τα Γιάννενα, τη Λέσβο, τις Σέρρες και τη Φωκίδα.

Ενδεικτικά τη Λέσβο άτομο προκάλεσε φωτιά καίγοντας μαλλί από πρόβατα. Στις Σέρρες έκαιγαν καλώδια σε φωτοβολταϊκό πάρκο προκειμένου να πάρουν το χαλκό. Στο Άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη με κάποιες χαρτοπετσέτες και κάποια τσαλακωμένα πακέτα τσιγάρων άτομο επιχείρησε να βάλει φωτιά σε δέντρο και ξερόχορτα. Στο Κρυονέρι εθελοντής πυροσβέστης όσο προπορευόταν η ομάδα του έβαζε προσανάμματα και φιδάκια για κουνούπια για να σβήνει τις φωτιές ο ίδιος. Μια εκ των τεσσάρων πυρκαγιών που είχε βάλει, επεκτάθηκε κοντά στο νεκροταφείο του Κρυονερίου.

Έξι ακόμη συλλήψεις έλαβαν χώρα για πλιάτσικο από μισοκατεστραμμένες από τις φωτιές οικίες.

ΕΛΑΣεμπρησμοίΠυρκαγιές
Keywords
Τυχαία Θέματα