Εκτίναξη κερδών και πωλήσεων στο α' εξάμηνο κατέγραψε η Inditex

«Άλμα» στις πωλήσεις και στα κέρδη α’ εξαμήνου κατέγραψε η ιδιοκτήτρια της επωνυμίας ρούχων Zara, η Inditex, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα (14/9), τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 2,43 δισεκατομμύρια ευρώ το

εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.

Η μέση εκτίμηση των αναλυτών έκανε λόγο για 2,36 δισ. ευρώ.

Από την άλλη, οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 14,8 δισ. ευρώ, από 11,9 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τις πρώτες έξι εβδομάδες του τρίτου τριμήνου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η ιδιοκτήτρια των Zara κατάφερε να κρατήσει τους πελάτες της παρά το γεγονός ότι αυξάνει τις τιμές πάνω από τον πληθωρισμό σε πολλές από τις μεγαλύτερες αγορές της.

Στοιχεία που συγκέντρωσε η UBS από χιλιάδες ιστότοπους σε 20 περιοχές δείχνουν ότι η μέση τιμή ενός ρούχου Zara αυξήθηκε κατά 12,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό συγκρίνεται με αύξηση 5,6% στην Hennes & Mauritz (Η&Μ) και 5,9% στην Asos Plc την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Inditex τόνισε ότι οι ηλεκτρονικές αγορές θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεων έως το 2024, ενώ σημείωσε ότι οι διακυμάνσεις των νομισμάτων θα αυξήσουν τις πωλήσεις κατά 0,5% αυτό το οικονομικό έτος.

ZaraInditexπωλήσειςκέρδηρούχα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτίναξη, Inditex,ektinaxi, Inditex