Εκνευρισμός στην ΕΕ από τις τακτικές του Ισραήλ

Το Ισραήλ κινδυνεύει να... αποξενώσει την ΕΕ καθώς συνεχίζει τη στρατιωτική επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα, χτυπώντας αμάχους και νοσοκομεία, τα οποία ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούνται ως κέντρα διοίκησης.

Η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του μπλοκ σήμερα στις Βρυξέλλες πιθανότατα θα συνεχίσει να προσπαθεί να εξισορροπήσει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται, με εκκλήσεις για προστασία των αμάχων.

Η

ΕΕ προειδοποίησε αργά την Κυριακή για την αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση, κατακρίνοντας τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία ως ανθρώπινες ασπίδες και προτρέποντας παράλληλα το Ισραήλ για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Ωστόσο, ορισμένα κράτη της ΕΕ εκνευρίζονται όλο και περισσότερο από την προσέγγιση του Ισραήλ. Και η αντιπαράθεση γίνεται πολλές φορές και δημόσια.

Για παράδειγμα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, με τον Νετανιάχου να απαντά ότι η χώρα του δεν χρειάζεται... διαλέξεις.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός αυξάνει την πίεση του κατά της Χαμάς, συμμετέχοντας σε χερσαίες μάχες σε μια περιοχή στη βόρεια Γάζα όπου βρίσκεται ο προσφυγικός καταυλισμός Shati.

#ΕΕ #Ισραήλ #Γάζα #Μακρόν #Νετανιαχου
Keywords
Αναζητήσεις
eknevrismos-stin-ee-apo-tis-taktikes-tou-israil.htm
Τυχαία Θέματα