Εκλογές στην Τουρκία: Κάτω από 50% ο Ερντογάν- Β' γύρος ενόψει- Live ενημέρωση

Θρίλερ για το αν θα υπάρξει β' γύρος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Αντίθετα από όσα έδειχναν οι δημοσκοπήσεις προεκλογικά, ο Ερντογάν έχει το προβάδισμα με καταμετρημένο το 90% των ψήφων. Η αντιπολίτευση, ωστόσο, αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Η βραδιά αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ για το αν θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου στις 28 Μαϊου ή αν η Τουρκία θα έχει νέο πρόεδρο από απόψε και για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Εντύπωση

προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή των Τούρκων πολιτών, με περίπου 65 εκατ. ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες.

Επίσημα αποτελέσματα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 49,94% με καταμετρημένο το 89,2% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 44,30%.

Στο καταμετρημένο 89,2% των ψήφων σταδιακά ενσωματώνονται η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας γεγονός που ενισχύει το ποσοστό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία προέρχονται από το κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο «Ανατολή» που δημοσιεύει ροή αποτελεσμάτων σύμφωνα με τις επιθυμίες του υπουργείου Εσωτερικών και γι' αυτό αμφισβητούνται ανοιχτά από την αντιπολίτευση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, που είναι φιλικά προσκείμενο στο CHP, το Halk TV μετέδωσε αποτελέσματα δίνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου, 47,71% έναντι 46,5% στον Ερντογάν.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την τουρκική Εθνοσυνέλευση, το ΑΚΡ του Ερντογάν συγκεντρώνει 36% έναντι 24,5% του CHP του Κιλιτσντάρογλου.

ΤΟΥΡΚΙΑεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα