Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν με 51,96% - Live ενημέρωση

Έκλεισαν στις 17:00 οι κάλπες στην Τουρκία και ξεκίνησε η καταμέτρηση στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση της τελευταίας 20ετίας. Αντίθετα από όσα έδειχναν οι δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν έχει το προβάδισμα στα πρώτα αποτελέσματα. Θρίλερ για το αν θα υπάρξει β' γύρος.

Η βραδιά αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ για το αν θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου στις 28 Μαϊου ή αν η Τουρκία θα έχει νέο πρόεδρο από απόψε και για τα

επόμενα πέντε χρόνια.

Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή των Τούρκων πολιτών, με περίπου 65 εκατ. ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες.

Επίσημα αποτελέσματα

Ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 51,96% με καταμετρημένο το 52,57% των ψήφων. Ο μεγάλος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου και υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 42,19%. Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,32% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,53%.

Στο καταμετρημένο 52,57% των ψήφων σταδιακά ενσωματώνονται η Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας και ενισχύεται το ποσοστό του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία προέρχονται από το κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο «Ανατολή» που δημοσιεύει ροή αποτελεσμάτων σύμφωνα με τις επιθυμίες του υπουργείου Εσωτερικών και γι' αυτό αμφισβητούνται ανοιχτά από την αντιπολίτευση.

Ιμάμογλου – Γιάβας αμφισβητούν τα αποτελέσματα του Ανατολού

ΤΟΥΡΚΙΑεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα