Εκλογές Ισπανίας: Αυξημένη η συμμετοχή συγκριτικά με το 2019

Κοντά στο 40% έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) η συμμετοχή στις εκλογές της Ισπανίας, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο από εκείνο των εκλογών του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος), τα exit poll αναμένονται μετά το κλείσιμο των καλπών, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω

στα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεζ προκήρυξε πρόωρες εκλογές τον Μάιο, μετά από μια σαρωτική νίκη της δεξιάς στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από την απαγόρευση 18ης Ιουλίου έδειχναν το PP να κερδίζει άνετα την πρώτη θέση, με το Vox στην τρίτη θέση, επιτρέποντας έτσι να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού. Το έχουν ήδη πράξει σε δεκάδες δημαρχεία και αρκετές περιφερειακές διοικήσεις.

Μερικές δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το δεξιό μπλοκ υπολείπεται της απαραίτητης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 176, αλλά καμία δεν έδειχνε ότι οι Σοσιαλιστές και οι εταίροι τους του κόμματος Sumar κέρδιζαν αρκετές έδρες για να κυβερνήσουν.

Ισπανίαεκλογέςσυμμετοχή
Keywords
Αναζητήσεις
ekloges-ispanias-afximeni-i-symmetochi-sygkritika-me-to-2019.htm
Τυχαία Θέματα