Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας στα Μποζαΐτικα-Ένας νεκρός και 8 τραυματίες

Τμήμα της γέφυρας στα Μποζαϊτικα της Πάτρας έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα νεκρό και αρκετούς τραυματίες, λόγω εγκλωβισμού κάτω από τα συντρίμμια.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον περιμετρικό δρόμο που δεν περνάει μέσα από την πόλη, όπου όλο αυτό το διάστημα γινόταν συντήρηση σε τμήματα της γέφυρας

Όπως όλα δείχνουν, στη γέφυρα συντελούνταν εργασίες εν μέσω καύσωνα, κάτι που κατήγγειλαν σωματεία, αλλά και η Δημοτική Αρχή της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας νεκρός και 5 τραυματίες

μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου ενώ στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες. Οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

To EKAB επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένα άτομα κάτω από τα συντρίμμια και υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς.

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι, ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για το δυστύχημα.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Κλειστή η γέφυρα από 20 Ιουλίου

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό, με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες.

Στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες καθώς και από Αττική.

Έχει ενημερωθεί από την αστυνομία ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

ΠάτραΜΠΟΖΑΙΤΙΚΑΕγκλωβισμένοιΓΕΦΥΡΑ
Keywords
Αναζητήσεις
patra-epese-tmima-gefyras-sta-bozatika-enas-nekros-kai-12-travmaties.htm
Τυχαία Θέματα