Εκλογές 2023: 47 κόμματα υπέβαλαν δήλωση στον Άρειο Πάγο

Συνολικά τις 47 έφτασαν οι δηλώσεις συμμετοχής των κομμάτων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, που κατατέθηκαν χθες, μέχρι τα μεσάνυχτα όπου και έληξε η προθεσμία, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν υποβληθεί 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ο Άρειος Πάγος θα ανακοινώσει ποια κόμματα πληρούν τα κριτήρια και θα είναι υποψήφια στις

επερχόμενες εκλογές.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την αντίστοιχη τον περασμένων βουλευτικών εκλογών του 2019, καθώς υποβλήθηκαν τουλάχιστον 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων, ενώ το 2019 οι συμμετοχές έφτασαν τις 24.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, κατέθεσε και επίσημα χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δήλωση συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Παράλληλα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλός κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το σήμα και το όνομα του κόμματός «ΕΑΝ» ενόψει των εκλογών, ενώ επίσημα κατατέθηκε και η αίτηση συμμετοχής στις κάλπες της 21ης Μαΐου από το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη.

εκλογές 2023Αρειος Πάγοςκόμματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα