Εκλογές- Τουρκία: Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου... ανταλλάξαν αιχμές για το αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, τον τρόπο μετάδοσης των αποτελεσμάτων αλλά και τον τρόπο καταμέτρησης των ψήφων.

"Η μυθοπλασία που ξεκίνησε με 60%, έχει πλέον πέσει κάτω από το 50%. Οι παρατηρητές ψηφοδελτίων και τα στελέχη των εκλογικών επιτροπών δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου. Προειδοποιώ το YSK, πρέπει να παρέχετε εισαγωγή δεδομένων από τις επαρχίες", έγραψε ο Κιλιτσντάρογλου στο Twitter.

Σύμφωνα

με την αντιπολίτευση, όταν τα αποτελέσματα είναι υπέρ των κεμαλιστών υπόκεινται σε ανελέητο φιλτράρισμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε δύο εκλογικά κέντρα στην Αττάλεια η καταμέτρηση επαναλήφθηκε για 7 φορές! Γιορτή της Δημοκρατίας Για μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας κάνει λόγο από τη μεριά του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιτίθεται μάλιστα στην αντιπολίτευση για το γεγονός ότι αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν με τη μορφή μιας μεγάλης γιορτής δημοκρατίας με ειρήνη και ησυχία είναι έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της χώρας μας

Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε τόσο θετικό και δημοκρατικό κλίμα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν βιαστικά αποτελέσματα σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η εύνοια του έθνους μας αντικατοπτρίζεται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση ψήφων.

Ζητώ από όλους όσοι εργάζονται για την καταμέτρηση των ψήφων να παραμείνουν στις κάλπες, ό,τι και να γίνει, μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Συγχαίρω όλους τους πολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς.»

ΚιλιτσντάρογλουΕρντογάναποτέλεσμαΤΟΥΡΚΙΑεκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα