Έκκληση Μακρόν σε Νετανιάχου για εκεχειρία στη Γάζα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε την Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίον επανέλαβε την έκκληση να καταβάλει προσπάθειες με στόχο την επίτευξη «εκεχειρίας διαρκείας» στον πόλεμο με τη Χαμάς, με τη συμβολή των περιφερειακών δυνάμεων και της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία ο Μακρόν επανέλαβε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου πως η Γαλλία θα αναλάβει πρωτοβουλίες

ανθρωπιστικής φύσης τις «προσεχείς ημέρες» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στη συνδιάλεξή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε την «ανάγκη» τα μέρη να «εργαστούν για διαρκή κατάπαυση του πυρός, με τη βοήθεια όλων των περιφερειακών και διεθνών εταίρων», στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της γαλλικής προεδρίας. Η Γαλλία «θα εργαστεί τις επόμενες ημέρες, σε συντονισμό με την Ιορδανία», για να διεξαχθούν «ανθρωπιστικές επιχειρήσεις» στην μικρή παλαιστινιακή περιοχή, υπό απόλυτη πολιορκία από την 9η Οκτωβρίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου την «έντονη ανησυχία» του για τον «πολύ βαρύ απολογισμό» θυμάτων μεταξύ των αμάχων και την «απόλυτα επείγουσα ανθρωπιστική κρίση» που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας.

Επέμεινε εκ νέου «στη σημασία που έχει το Ισραήλ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να τερματιστούν οι επιθέσεις «ορισμένων εποίκων εναντίον παλαιστινίων αμάχων» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και «κάθε νέο σχέδιο ανέγερσης οικισμών» στον τομέα αυτόν.

#ΜΑΚΡ΄ΟΝ #Νετανιαχου #Γάζα #Ισραήλ
Keywords
Αναζητήσεις
ekklisi-makron-se-netaniachou-gia-ekecheiria-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα