Ευθείες βολές Σκρέκα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με την Επιτροπή Ανταγωνισμού τα έβαλε την Τρίτη (31/10) στο περιθώριο του Athens Investment Forum ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ευθέως πως η ΕΑ και ο πρόεδρός της κ. Ιωάννης Λιανός δεν έχει επιβάλει ούτε ένα πρόστιμο στις εταιρείες τροφίμων, ενώ η κυβέρνηση της ζητάει διαρκώς να κάνει ελέγχους στην αγορά.

«Εμείς θέλουμε ελέγχους και ένα πρόστιμο δεν έχει μπει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε

εταιρεία τροφίμων ή καταναλωτικών προϊόντων, το τελευταίο διάστημα, για τις τιμές», ανέφερε και συμπλήρωσε πως αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορεί να κάνει ελέγχους, τότε να μην κάνει ρεπορτάζ και να λέει ότι είμαστε οι πιο ακριβοί.

«Ή υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν χρειάζεται να λέει τίποτε. Άρα, αν έχουμε πρόβλημα και είμαστε οι πιο ακριβοί, κάτι συμβαίνει, γιατί δεν το ελέγχει;» διερωτήθηκε.

Όπως είπε, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι Ανεξάρτητη Αρχή και μπορεί να πάει και να ελέγξει, να δει αν υπάρχουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αν υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές και γιατί είμαστε πιο ακριβοί εδώ. «Το ίδιο συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη; Ή εδώ όλοι πάνε και συμφωνούν και έχουν τα προϊόντα των πολυεθνικών πιο υψηλά; Το έχει κάνει αυτό;» πρόσθεσε εμφανώς ενοχλημένος.

Επιτροπή ΑνταγωνισμούΣκρέκας
Keywords
Τυχαία Θέματα