Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να «τακτοποιηθούν» στο τέλος του 2023

Καθώς το 2024 πλησιάζει, υπάρχουν αρκετές φορολογικές υποχρεώσεις που πρέπει να ρυθμιστούν πριν το τέλος του έτους, προκειμένου να αποφευχθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις για τους πολίτες.

Αρχικά, είναι η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ, όπως επίσης και η 6η δόση για τον φόρο εισοδήματος σε όσους ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν προχώρησαν στην εφάπαξ καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του μήνα, όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους θα πρέπει να καταβάλουν την καθημερινή δόση που τους αντιστοιχεί.

Επίσης, θα

πρέπει να διευθετήσουν τα ζητήματα καταβολής δόσεων για εκείνους που είχαν λάβει προκαταβολή στο παρελθόν.

Ωστόσο, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικά οι εισοδηματίες θα έχουν μέχρι το τέλος του έτους για να καλύψουν δαπάνες μέσω ηλεκτρονικού τρόπου πληρωμής, αντιστοιχούσες στο 30% του εισοδήματός τους. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσουν επιπλέον φόρο ύψους 22% του υπολοίπου ποσού που μπορεί να μην έχουν καλύψει.

Το θετικό είναι πως πάει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2024 και μαζί βέβαια έχει παραταθεί και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τις πινακίδες τους στην εφορία. Απλώς, πρέπει να καθορίσουν ακριβώς το σημείο όπου το όχημά τους θα παραμείνει ακινητοποιημένο. Και βέβαια, είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει και το έχει θέσει σε κίνηση το όχημά του, ενώ το έχει ουσιαστικά θέσει σε ακινησία. #εφορία #οικονομικές_υποχρεώσεις #2023 #ΕΝΦΙΑ #ψηφιακή_ακινησία
Keywords
Αναζητήσεις
eforia-poies-ypochreoseis-prepei-na-taktopoiithoun-sto-telos-tou-2023.htm
Τυχαία Θέματα