Ναβάλνι: Σχολιάζει με χιούμορ τη μεταφορά του σε φυλακή της Αρκτικής

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου, επιβεβαίωσε σήμερα (26/12) μέσω κοινωνικών δικτύων ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετά τη μεταφορά του σε αποικία κρατουμένων σε περιοχή της Αρκτικής στη βόρεια Ρωσία.

Το ταξίδι προς τον νέο τόπο κράτησής του, που διήρκησε 20 ημέρες, ήταν «αρκετά κουραστικό», δήλωσε ο ίδιος στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Αλλά είμαι σε καλή ψυχική κατάσταση, σαν τον Άγιο Βασίλη», σχολίασε ο Αλεξέι Ναβάλνι, αναφερόμενος

στην «γενειάδα» του που μεγάλωσε κατά τη διάρκεια του πολυήμερου ταξιδιού του, καθώς και στα νέα του χειμερινά ρούχα που προσαρμόστηκαν στις πολικές θερμοκρασίες.

«Σε κάθε περίπτωση, μην ανησυχείτε για μένα. Είμαι καλά. Είμαι ανακουφισμένος που επιτέλους έφθασα», δήλωσε.

Οι υποστηρικτές του ανακοίνωσαν χθες (25/12) ότι εντόπισαν τα ίχνη του σε αποικία κρατουμένων στο Χαρπ, στην περιοχή Γιαμάλ-Νένετς, σε απόσταση περίπου 1.900 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο Ναβάλνι υπονόησε ότι φτάνοντας στη νέα αποικία κρατουμένων το βράδυ του Σαββάτου, μετά από ένα ταξίδι με ένα «τόσο περίεργο δρομολόγιο», πίστευε ότι δεν θα επιστρέψει σε επαφή με τους δικούς του ανθρώπους πριν από τα μέσα του Ιανουαρίου.

«Γι’ αυτό εξεπλάγην όταν άνοιξε χθες η πόρτα του κελιού και μου είπαν: “Έχει έρθει για σένα ένας δικηγόρος”», δήλωσε, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τη «στήριξη» προς το πρόσωπό του.

#Ναβάλνι #Πουτιν #φυλακή #ΑΡΚΤΙΚΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
navalni-scholiazei-me-chioumor-ti-metafora-tou-se-fylaki-tis-arktikis.htm
Τυχαία Θέματα