ΕΕ: Θέλει μείωση τεχνολογικών εξαρτήσεων από άλλες χώρες μέσω… metaverse

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν το μπλοκ των 27 εθνών να πάρει το προβάδισμα στη διαμόρφωση του metaverse προκειμένου να μειωθούν οι τεχνολογικές εξαρτήσεις από άλλες χώρες και να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις της ΕΕ.

Η… παράκληση είναι μέρος της έκθεσης της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και τις πολιτικές επιπτώσεις των εικονικών κόσμων. Η Επιτροπή ενέκρινε την έκθεση την Τρίτη με 31 ψήφους υπέρ και δύο κατά.

Όπως

επισημαίνει το CoinDesk, οι εργασίες της Επιτροπής έρχονται μετά τα σχέδια της Κομισιόν για το metaverse που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο. Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ δεν πρότεινε νόμους που να καλύπτουν τους εικονικούς κόσμους, αλλά είπε ότι η εποπτεία του metaverse χρειάζεται νέα πρότυπα και παγκόσμια διακυβέρνηση. Η στρατηγική της Επιτροπής για το Web4 και το metaverse ορίζει τους εικονικούς κόσμους ως «μόνιμα, καθηλωτικά περιβάλλοντα που βασίζονται σε τεχνολογίες 3D και εκτεταμένης πραγματικότητας (XR)».

Η έκθεση σημειώνει ότι, μέχρι στιγμής, έχουν αναπτυχθεί πρότζεκτ metaverse από «λίγες εταιρείες με έδρα εκτός ΕΕ, οι οποίες διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους και οικονομικές δυνατότητες» και καλεί την ΕΕ να αναλάβει ηγετικό ρόλο.

«Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει πίσω στην επόμενη ψηφιακή επανάσταση ούτε μπορούμε να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος», δήλωσε ο Πάμπλο Αρίας Ετσεβερία, ο εισηγητής για να περάσει την πρωτοβουλία μέσω του κοινοβουλίου. «Καθώς μπαίνουμε στο Web 4.0 με την ανάπτυξη εικονικών κόσμων, πρέπει να θέσουμε ένα θεμέλιο, που θα βασίζεται σε ισχυρούς ψηφιακούς κανόνες, κατευθυντήριες αρχές και αξίες της ΕΕ. Η Ευρώπη πρέπει να ηγηθεί αυτής της μετάβασης, τοποθετώντας τους πολίτες στην καρδιά του ψηφιακού μας μέλλοντος!», τόνισε.

Οι νομοθέτες ζητούν «την προώθηση ίσων όρων ανταγωνισμού για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων» και τη δημιουργία κατάλληλου πλαισίου πολιτικής για τη συμμετοχή άλλων χωρών.

«Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, την προστασία δεδομένων, την προστασία των καταναλωτών, την βία του διαδικτύου πρέπει να αντιμετωπιστούν», ανέφερε δήλωση σχετικά με την έκθεση.

#Metaverse #ΕΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα