ΕΕ: Μαζική παραγωγή μικροτσίπ ζητά η φον ντερ Λάιεν

21:26 2/5/2023 - Πηγή: Reporter

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να επενδύσουν στη «μαζική παραγωγή» ημιαγωγών (μικροτσίπ) στη γηραιά ήπειρο, προκειμένου να μειώσουν την εξάρτηση από την Ασία σ' αυτό τον στρατηγικό τομέα κυρίως για την ενεργειακή μετάβαση.

«Χρειαζόμαστε μαζική παραγωγή στην Ευρώπη», δήλωσε κατά την έναρξη της κατασκευής ενός τεράστιου εργοστασίου ημιαγωγών στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, όπου παρευρέθηκε μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Με την επένδυση αυτή, ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, ο γερμανικός

όμιλος Infineon θα παράγει από το 2026 γκοφρέτες πυριτίου διαμέτρου 300 mm για ημιαγωγούς.

Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αυξήσει την παραγωγή της σ' αυτά τα απαραίτητα συστατικά για την ψηφιακή βιομηχανία και την οικολογική μετάβαση, όπου επί του παρόντος επικρατεί η Ασία.

Τα 27 κράτη μέλη και το Ευρωκοινοβούλιο συμφωνήσαν στα μέσα Απριλίου στον στόχο να φθάσουν το 20% της παγκόσμιας αγοράς το 2030, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με σήμερα.

«Όλοι βλέπουμε σε ποιο σημείο έχουν αυξηθεί οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Για τον λόγο αυτό, είναι ζωτικής σημασίας η Ευρώπη να ενισχύσει τις εφοδιαστικές της αλυσίδες», δήλωσε σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Απαιτείται, λοιπόν, η διεύρυνση του μεριδίου μας στην αγορά και της παραγωγικής μας ικανότητας», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Χρειαζόμαστε πολλούς ημιαγωγούς», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αποκαλώντας την παραγωγή αυτή «πετρέλαιο του 21ου αιώνα» κατά τη διάρκεια των εγκαινίων σήμερα.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ημιαγωγοίΚΟΜΙΣΙΟΝΌλαφ ΣολτςInfineon
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα