Εδραιώνεται άνετα πάνω από τα $29.000 το Bitcoin

Το Bitcoin άφησε κατά μέρος τις ανησυχίες για την… αναζωπύρωση των τραπεζικών αναταραχών και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ και διατηρείται άνετα πάνω από τα 29.000 δολάρια την Παρασκευή (28/4).

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς άγγιξε ακόμα και τα 29.500 δολάρια, έχοντας ξεπεράσει ακόμα και τα 30.000 δολάριο σε ένα σημείο χθες, κοντά στα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας, πριν υποχωρήσει ελαφρά.

Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ μακριά από την κορυφή

του Απριλίου κοντά στα 31.000 δολάρια. Παρόλα αυτά, οι επενδυτές φαίνεται να έχουν αφήσει πίσω τους την οπισθοχώρηση της Τετάρτης, όταν έπεσε στα 27.200 δολάρια περίπου εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων μετά τις αβάσιμες, όπως αποδείχθηκε, φήμες για πωλήσεις Βitcoin από την αμερικανική κυβέρνηση και κρυπτονομισμάτων από το αποτυχημένο ανταλλακτήριο Mt. Gox , πριν ανακάμψει.

Από τότε που ανέβηκε κατά περίπου 40% τον Ιανουάριο, το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αποδεικνύονται πεισματικά ανθεκτικά στις… ατυχίες του κλάδου και στην ευρύτερη μακροοικονομική αβεβαιότητα.

Ο Δείκτης Αγοράς CoinDesk, ένας δείκτης μέτρησης της απόδοσης των αγορών κρυπτογράφησης, ανέβηκε πρόσφατα 0,8%.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται τώρα στην απόφαση για τα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της επόμενης εβδομάδας. Το CME FedWatch Tool δίνει επί του παρόντος πιθανότητα 87% για τρίτη συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, αν και ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την εταιρεία παραγωγής συναλλάγματος Oanda, έγραψε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι κοντά στο να τερματίσει αυτό το είδος νομισματικής επιθετικότητας.

«Η Fed θα μπορέσει να προχωρήσει με μία, ίσως δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων, αλλά μέχρι εκεί», έγραψε. «Τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δημιουργούν την εικόνα μιας οικονομίας που επιβραδύνεται, ο πληθωρισμός επιταχύνεται προσωρινά και η αγορά εργασίας ηρεμεί», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, ο Μπομπ Μπάξλεϊ, επικεφαλής τεχνολογίας στην πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) Maverick Protocol, είπε στο CoinDesk ότι η απόδοση του Βitcoin τις τελευταίες ημέρες αντανακλά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ικανότητα του κρυπτονομίσματος να διατηρεί αξία ακόμη και κατά τη διάρκεια ανησυχητικών γεγονότων.

«Το Βitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αναδεικνύονται σαφώς στο είδος του ασφαλούς καταφυγίου που πολλοί ήλπιζαν ότι θα γινόταν αυτή η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», εξήγησε ο Μπάξλεϊ.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin παραμένει στα 560 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins φτάνει έως και 47%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει προσθέσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο και φτάνει το 1,2 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Bitcoin ενισχύεται 0,95% στα 29.330,54 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 1,17% στα 1.908,15 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ενισχύεται 4,46% στα 22,68 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 0,72% στο 0,40421600 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,88% στα 5,86 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 0,46% στο 0,08016978 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 0,28% στο 0,00001025 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα