Δ.Θεσσαλία: Πάνω από 15.000 νεκρά πρόβατα-«Συναγερμός» για την παραγωγή γαλακτοκομικών

Τον απολογισμό της τεράστιας καταστροφής, που άφησε πίσω η κακοκαιρία Daniel έκανε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων και αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, Γιώργος Βαϊόπουλος.

Όπως τόνισε «Κάθε μέρα που περνάει, φαίνεται η μεγάλη καταστροφή όσο υποχωρούν τα νερά, είναι χιλιάδες τα νεκρά ζώα, οι αγροτικές και κτηνοτροφικές υποδομές είναι σε άθλια κατάσταση, δε μπορούν να λειτουργήσουν».

Όπως υπογραμμίστηκε μάλιστα στη Θεσσαλία γίνεται και η μισή παραγωγή τυριών στην Ελλάδα.

Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα είναι το κέντρο της παραγωγής πρόβειου γάλακτος, με μεγάλες επιχειρήσεις και αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το 25% του ζωικού κεφαλαίου σε πρόβατα, έχει πνιγεί.

«Είναι διασκορπισμένα, μέσα στον κάμπο και στα νερά και η επόμενη ημέρα είναι πολύ δύσκολη για εμάς, για να επιβιώσουμε, αν δε δοθούν τεράστια κίνητρα για να παραμείνουμε στα χωριά μας», είπε ο κ. Βαϊόπουλος.

«Στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα τα νεκρά πρόβατα ξεπερνούν τις 15.000, χώρια τα γουρούνια, τις κότες, τις αγελάδες, η καταστροφή είναι τεράστια.

Το αίτημά μας όταν αποκατασταθεί και η μεγάλη καταστροφή και το οδικό δίκτυο είναι να ανοίξει ένας διάλογος με την πολιτεία, με τα κόμματα.

Αν θέλουμε πρωτογενή τομέα σε αυτή τη χώρα και στη Θεσσαλία να ξαναφτιάξουμε πρωτογενή τομέα.

Πρέπει να δώσουν πάλι ζώα στις επιχειρήσεις και στον κόσμο για να παράγουν, δεν αρκούν οι επιχορηγήσεις», κατέληξε ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων και αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας.

θεσσαλίαΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑπρόβαταγαλακτοκομικάΝΕΚΡΑ ΖΩΑΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΤΑΝΙΕΛΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα