Δολοφονία 36χρονου: Συμπληρωματική δίωξη στον πλοίαρχο- Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (10/9) οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» στην εισαγγελία Πειραιά για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη που σπρώχτηκε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί καθυστερημένα στο πλοίο.

Στον υποπλοίαρχο ο οποίος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο, μετέβη στο νοσοκομείο η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου, οι οποίοι κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα

.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο.

Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το Λιμενικό.

Από την πλευρά του, ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο», φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του και πρόσθεσε ότι όταν «γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

Τα μέλη του πληρώματος θα οδηγηθούν και στον εισαγγελέα και εν συνεχεία θα συνεδριάσει ανακριτής και εισαγγελέας για να αποφασίσει την ποινική τους μεταχείριση.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΠΛΟΙΑΡΧΟΣBlue HorizonΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣΑΝΑΚΡΙΤΗΣΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣδίωξη
Keywords
Αναζητήσεις
dolofonia-36chronou-sybliromatiki-dioxi-ston-ploiarcho--oloklirothikan-oi-apologies.htm
Τυχαία Θέματα