Δημοσκόπηση Pulse: «Παγιωμένο» πρόβλημα η ακρίβεια-Το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ακρίβεια ήταν και παραμένει το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Σχεδόν οι εννέα στους δέκα, δηλώνουν ότι η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών τους απασχολούν πολύ (63%) και αρκετά (23%).

Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα τρόφιμα είναι η κατηγορία των οικογενειακών εξόδων που τους προβληματίζει περισσότερο.

Και όπως σημειώνουν οι

αναλυτές της Pulse πρέπει να τονιστεί πως η ακρίβεια αποτελεί το βασικό πρόβλημα των πολιτών σταθερά εδώ και μήνες. Ακόμα και η κρίση στη Μέση Ανατολή που είναι στην επικαιρότητα, δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.

Βέβαια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

Η ίδια δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας που στην πρόθεση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερο κόμμα, ενισχύονται όμως, τόσο το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ.

Οι πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα της Pulse, πάντως, κρίνουν αρνητικά τις πρωτοβουλίες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο εσωκομματικό πεδίο: Το 58% απαντά «μάλλον αρνητική» και «σίγουρα αρνητικά», ενώ το 25% απαντά ότι κρίνει τις εσωκομματικές του ενέργειες «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πάντως, περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος «στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 31% πιστεύει ότι θα ωφεληθεί μελλοντική το ΠΑΣΟΚ< το 23% η ΝΔ, το 15% ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το 9% το ΚΚΕ.

Η πρόθεση ψήφου

Η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ όμως, αναδεικνύεται και σ' αυτή τη δημοσκόπηση της Pulse, αφού στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να υποχωρεί κατά δύο μονάδες: από το 17% στο 14%. Ενισχυμένο κατά δύο μονάδες εμφανίζεται και το ΠΑΣΟΚ και κατά μία μονάδα το ΚΚΕ.

Στην πρόθεση ψήφου με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 21,5 ποσοστιαίες μονάδες:

δημοσκόπησηκόμματαΠασοκΣΥΡΙΖΑΝΔΣΚΑΪ
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-pulse-pagiomeno-provlima-i-akriveia-to-pasok-plisiazei-ton-syriza.htm
Τυχαία Θέματα