Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους κατηγορούμενους

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση Τοπαλούδη έκανε αποδεκτή την πρόταση της εισαγγελίας και επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρο Λοτσάϊ, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, καθώς επίσης και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Η πολύκροτη υπόθεση ολοκληρώνεται με απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη της αδικοχαμένης, Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας το δικαστήριο

δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε τον χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι. Επίσης, πριν ανακοινώσει τις ποινές είχε ανακοινώσει την ομόφωνη απόφαση για την ενοχή των κατηγορουμένων.

Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, όπως εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του έχει ως εξής: «Το δικαστήριο σας κηρύσσει ενόχους ομόφωνα ως κατηγορείστε για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού».

ΤοπαλούδηΔΙΚΗΔικαιοσύνηκατηγορούμενοιαποφασηΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα