Εκτός Ryanair πάνω από 250 υπάλληλοι γραφείου στην Ευρώπη και περικοπές μισθών σε πιλότους, πλήρωμα καμπίνας

Τσουνάμι… απολύσεων και μισθολογικές περικοπές για τη Ryanair, η οποία επιβεβαίωσε ότι προχώρησε στην απόλυση πάνω από 250 υπαλλήλων σε γραφεία της σε Δουβλίνο, Λονδίνο, Μαδρίτη και Βρότσλαβ στην Πολωνία.

Όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η low-cost αεροπορική εταιρεία, τα άτομα αυτά δεν θα επιστρέψουν στα εργασιακά τους καθήκοντα από την 1η Ιουνίου, όταν τα γραφεία της

θα ανοίξουν εκ νέου.

Για ολόκληρο το 2020, η Ryanair αναμένει να μεταφέρει λιγότερα από 100 εκατομμύρια επιβάτες, ήτοι 35% λιγότεροι έναντι του στόχου των 155 εκατομμυρίων που είχε τεθεί για το οικονομικό έτος που θα λήξει τον Μάρτιο του 2021.

Σύμφωνα με τον διευθυντή προσωπικού της αεροπορικής, Darrell Hughes, «αυτή είναι μια πολύ οδυνηρή στιγμή για τη Ryanair, τα πληρώματά μας και τους ανθρώπους μας που υποστηρίζουν τα γραφεία μας στο Δουβλίνο, το Στάντστεντ, τη Μαδρίτη και το Βρότσλαβ.

Ενώ αναμένουμε να ανοίξουν ξανά τα γραφεία μας από την 1η Ιουνίου, δεν θα χρειαζόμαστε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το 2020, καθώς θα μεταφέρουμε λιγότερους από 100 εκατομμύρια επιβάτες, έναντι ενός αρχικού στόχου 155 εκατομμυρίων.

Συνεχίζουμε τις συναντήσεις με τα συνδικάτα πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας σε όλη την Ευρώπη για να ολοκληρώσουμε έως και 3.000 περικοπές θέσεων εργασίας και 20% περικοπές μισθών».

Όπως τόνισε, η Ryanair αντιμετωπίζει επίσης έντονο ανταγωνισμό ως προς τις τιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η εταιρεία είναι αναγκασμένη να ανταγωνίζεται αεροπορικές που έχουν λάβει πάνω από 30 δισ. ευρώ κρατικές ενισχύσεις.

Καταλήγοντας, ο Hughes επεσήμανε ότι «περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με τις απώλειες θέσεων εργασίας και τις περικοπές αμοιβών αναμένονται πριν από τα τέλη Μαΐου υπό το φως περαιτέρω και συνεχιζόμενων περιορισμών των αεροπορικών πτήσεων».

The post Εκτός Ryanair πάνω από 250 υπάλληλοι γραφείου στην Ευρώπη και περικοπές μισθών σε πιλότους, πλήρωμα καμπίνας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα