Δίκη Λαβίδα: Τι κατέθεσε Ελβετός trader για Λαβίδα και Νίκα

14:09 9/1/2020 - Πηγή: Reporter

Ο Ελβετός trader, Μαρκ Ντεμάν- Ντεμπί, που συνδέεται με την υπόθεση insider trading που απασχολεί τις αμερικανικές Αρχές, κατέθεσε στο δικαστήριο και έδωσε πληροφορίες για κατηγορούμενο Τηλέμαχο Λαβίδα, τον πατέρα του, αλλά και τον Γιώργο Νίκα.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές διωκτικές Αρχές, ο Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί και ο Γιώργος Νίκας ήταν κεντρικά πρόσωπα στο δίκτυο που χρησιμοποιούσε εσωτερικές πληροφορίες με σκοπό

τον προσπορισμό παράνομου κέρδους.

Ο Ελβετός trader συνεργάζεται πλέον με τις Αρχές των ΗΠΑ και παραδέχτηκε την ενοχή του για την παροχή εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο 49χρονος Ντεμάν-Ντεμπί είπε στους ενόρκους ότι αυτός και ο Νίκας «έπαιξαν» μετοχές της Ariad Pharmaceuticals Inc., στην οποία πρώην μέλος του ΔΣ ήταν ο πατέρας του Τηλέμαχου Λαβίδα, Θανάσης.

Ο Νίκας «μου είπε ότι έπαιρνε τις πληροφορίες από έναν φίλο και τον πατέρα του» είπε ο Ντεμάν. Ερωτηθείς από τον βοηθό εισαγγελέα, είπε και τα ονόματα: «Τηλέμαχος Λαβίδας και ο πατέρας του». Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν πήρε ποτέ ο ίδιος προσωπικά απευθείας πληροφορίες από τον Λαβίδα, αλλά ό,τι μάθαινε, το μάθαινε μέσω του Νίκα.

Πρόκειται πάντως για μία επιβαρυντική για τον Τηλέμαχο Λαβίδα κατάθεση. Υπενθυμίζουμε πως ο Λαβίδας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο Γιώργος Νίκας, που επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για insider trading, βρίσκεται στην Ελλάδα και θεωρείται φυγόδικος από τις ΗΠΑ.

ΛαβίδαςTraderΔΙΚΗΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
δικη λαβιδα
Τυχαία Θέματα