Διευρύνεται το πτωτικό σερί στη Wall Street

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύονται και σήμερα (11/5) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να μην μπορεί να «συνέλθει» από το χθεσινό (10/5) sell off του τεχνολογικού κλάδου.

Οι ανησυχίες των επενδυτών διογκώνονται, καθώς φοβούνται την αναπροσαρμογή της επιτοκιακής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, κυρίως λόγω της επιστροφής των μεγάλων οικονομιών στην ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, εντείνονται οι φόβοι για ισχυρή αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα

με τους αναλυτές, μία ενδεχόμενη άνοδος των τιμών θα οδηγήσει τη Fed σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Στο επίκεντρο των επενδυτικών ανησυχιών βρίσκεται και η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, μετά τη διακοπή λειτουργίας του μεγαλύτερου αγωγού καυσίμων στις ΗΠΑ (Colonial Pipeline) λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,81% στις 34.461,84 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,64% στις 4.161,67 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,69% στις 13.309,63 μονάδες.

ΗΠΑSELL OFFΤεχνολογικές μετοχέςπληθωρισμόςFEDColonial Pipeline
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διευρύνεται, Wall Street,dievrynetai, Wall Street