Τα μυστικά που μάθαμε από τη μεγάλη δίκη της Apple εναντίον της Epic Games

17:35 11/5/2021 - Πηγή: Fortune

του Aaron Pressman

Η συνεχιζόμενη δικαστική μάχη μεταξύ της Epic Games και της Apple σε ένα δικαστήριο του Όκλαντ έβγαλε στο φως λεπτομέρειες από εταιρικές πρακτικές που ήταν άγνωστες μέχρι σήμερα.

Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Steve Jobs

που φωτίζουν τις προσεγγίσεις του πρώην CEO της Apple σε ζητήματα διοίκησης και στρατηγικής. Επίσης, μάθαμε τα πάντα σχετικά με τις οικονομικές λεπτομέρειες του επιτυχημένου παιχνιδιού της Epic, Fortnite, που σημαίνει πολλά για ολόκληρη την οικονομία των βιντεοπαιχνιδιών. Και ήρθαν στην επιφάνεια και στοιχεία για μια σειρά ιδιωτικών συναλλαγών και συμφωνιών.

Για παράδειγμα, αποκαλύφθηκε η ιδιαίτερη μεταχείριση την οποία επεφύλαξαν στο Netflix στελέχη της Apple. Στο Netflix, συγκεκριμένα, επετράπη να χρησιμοποιήσει μη δημόσιες διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών στην εφαρμογή του και να εγκρίνει όλα τα promotional stories της Apple για το Netflix στο app store.

Άλλες συμφωνίες σχετίζονταν με το Facebook, το οποίο ήθελε να προσφέρει μια πλατφόρμα gaming στην εφαρμογή iOS του, και τη Microsoft, η οποία ήθελε να επιτρέψει στους συνδρομητές του Office 365 να χρησιμοποιούν εφαρμογές του Office στο iPad. Η Hulu και άλλες υπηρεσίες συνεχούς ροής επίσης απέκτησαν πρόσβαση σε διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών που δεν είναι γενικά διαθέσιμες σε όλα τα apps.

Σημειώστε επίσης ότι η δίκη Epic-Apple θα ασχοληθεί, εν μέρει, και με το κατά πόσο η Apple αντιμετωπίζει ισότιμα όλους όσοι συμμετέχουν στο iOS app store (εφόσον θεωρηθεί ότι το κατάστημα είναι κι αυτό ένα μονοπώλιο).

Μακριά από τη δίκη, άλλες προηγουμένως άγνωστες συναλλαγές μεταξύ μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας αναδύονται στην επιφάνεια.

Η Roku έχει μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες για εφαρμογές συνεχούς ροής τηλεόρασης. Και η Google έχει δύο από τα δημοφιλέστερα apps για τέτοιες πλατφόρμες, με το YouTube και το YouTube TV. Αλλά φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες δεν μπορούν να έρθουν μεταξύ τους σε συμφωνία, και οι νέοι συνδρομητές του YouTube TV δεν μπορούν να προσθέσουν την εφαρμογή στα κουτιά Roku τους. Τουλάχιστον, το app του YouTube παραμένει διαθέσιμο για όλους στο Roku.

Οι απόψεις σχετικά με το ζήτημα διίστανται. Η Roku λέει ότι η Google απαίτησε ειδική αντιμετώπιση στα αποτελέσματα αναζήτησης και «ευαίσθητα δεδομένα» που κανένας άλλος συνέταιρος δεν λαμβάνει. Η Google λέει ότι θέλει η Roku να καλύψει «τις τεχνικές μας απαιτήσεις» που ίσως σημαίνει την προσθήκη υποστήριξης για το νέο πρότυπο βίντεο AV1.

To άρθρο Τα μυστικά που μάθαμε από τη μεγάλη δίκη της Apple εναντίον της Epic Games δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα