Διάγγελμα Πούτιν για Wagner: Οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη

Σε έκτακτο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό προέβη ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner και του επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν και την μετέπειτα υποχώρησή του, σημειώνοντας πως οι υπαίτιοι της ανταρσίας της Wagner θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αρχικά, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές της Wagner είναι πατριώτες και ευχαρίστησε διοικητές και στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης καθώς αποφεύχθηκε το αιματοκύλισμα.

«Κάθε εκβιασμός και προσπάθεια

δημιουργίας εσωτερικής αναταραχής είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», δήλωσε και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους Ρώσους για την αντοχή, την ενότητα και τον πατριωτισμό τους.

«Αυτοί, λοιπόν, δεν μπορούν παρά να καταλάβουν ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα που στοχεύει στην αποδυνάμωση της χώρας» πρόσθεσε, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στον Πριγκόζιν.

Οι οργανωτές της ανταρσίας της Wagner «θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη», τόνισε στο σύντομο διάγγελμά του ο Πούτιν. «Μια ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί σε κάθε περίπτωση», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Οι διοργανωτές της ανταρσίας πρόδωσαν τον λαό».

«Οι οργανωτές της εξέγερσης, έχοντας προδώσει τη χώρα, πρόδωσαν αυτούς που ήταν μαζί τους», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακόμη στις «τραγικές συνέπειες» που είχαν οι πράξεις τους. Επισήμανε ότι έλαβαν τη σωστή απόφαση να υποχωρήσουν και έτσι να σταματήσουν την αιματοχυσία, ενώ εκθείασε το πατριωτικό καθήκον όσων έσωσαν τη χώρα από κινδύνους.

Είπε ακόμη ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους μισθοφόρους της Wagner θα τηρηθούν και ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία για την Λευκορωσία. «Όποιος μαχητής θέλει να πάει εκεί δεν θα τον εμποδίσω», σημείωσε. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Λευκορώσο πρόεδρο, Αλεξάντερ Λουκασένκο, για τη συμβολή του στην ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος.

Τέλος, τόνισε πως οι δυτικοί ήθελαν τους Ρώσους στρατιώτες να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον. «Οι νεοναζί στο Κίεβο και η Δύση ήθελαν οι Ρώσοι να αρχίσουν να αλληλοσκοτώνονται και τελικά να η χώρα να καταρρεύσει. Δεν κατά κατάφεραν όμως, γιατί δεν υπολόγισαν τις ειδικές μας δυνάμεις», ανέφερε.

Βλαντιμιρ ΠούτινΒΑΓΚΝΕΡΡωσία
Keywords
Αναζητήσεις
diangelma-poutin-gia-wagner-oi-ypaitioi-tha-logodotisoun-sti-dikaiosyni.htm
Τυχαία Θέματα