Δεν βρήκε χρηματοδότηση η Silicon Valley Bank- Συζητήσεις για εξαγορά

Σε συνομιλίες για πώληση της Silicon Valley Bank βρίσκεται η SVB Financial, ενώ η μετοχή της βρίσκεται σε «ελεύθερη» πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές του CNBC, οι προσπάθειες της SVB να αντλήσει κεφάλαια απέτυχαν ενώ παράλληλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξετάζουν την εξαγορά της. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της τράπεζας για σχέδιο άντλησης κεφαλαίων άνω των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων η μετοχή της SVB υποχώρησε 60%

την Πέμπτη.

«Η αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη SVB θα μπορούσε να καταστρέψει μια σημαντική μακροπρόθεσμη κινητήρια δύναμη της οικονομίας, καθώς οι εταιρείες που υποστηρίζονται από Venture Capitals, βασίζονται σε εκείνη για δάνεια και λειτουργικές ταμιακές ροές. Εάν τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν μπορούν να δώσουν μία λύση, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός πακέτου διάσωσης με μεγάλο dilution από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο CEO της Pershing Square Holdings, Μπιλ Άκμαν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η διάσωση θα πρέπει να εφαρμοστεί για την προστασία των καταθετών και όχι της διοίκησης ή των μετόχων. «Δεν πρέπει να επιβραβεύουμε την κακή διαχείριση ή να προστατεύουμε τους μετόχους από ριψοκίνδυνες επιλογές που εν γνώσει τους ανέλαβαν», επεσήμανε.

Ενδεχόμενο για κρατική διάσωση

Ο CEO, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόνισε πως μπορεί να χρειαστεί μια κρατική διάσωση της πληγείσας SVB εάν οι ιδιωτικές τράπεζες αποφασίσουν πως δεν θέλουν να τη στηρίξουν ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε «να εγγυηθεί τις καταθέσεις με διάφορα ανταλλάγματα και άλλες δικλείδες ασφαλείας». Επιπλέον, εάν η τράπεζα αποδειχθεί φερέγγυα, η παρέμβαση θα της δώσει λίγο χρόνο να αντλήσει νέο κεφάλαιο και αποκαστήσει τις ζημίες της.

SILICON VALLEY BANKαγοραστήςχρηματοδότηση
Keywords
Τυχαία Θέματα