Δεν έχει τελειωμό η συμφόρηση στα λιμάνια-Νέα προβλήματα στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των πλοίων που αγκυροβολούν στον κόλπο του San Pedro και περιμένουν να εισέλθουν στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Long Beach έχει αρχίσει να αυξάνεται για ακόμη μία φορά.

Σύμφωνα με τοπικά στοιχεία από Marine Exchange, περισσότερα από 20 πλοία βρίσκονταν στάσιμα, περιμένοντας στο χώρο αγκυροβόλησης, αντικατοπτρίζοντας τις αυξημένες εισαγωγές από την

Κίνα μετά από μια παύση τον Ιούνιο, όταν περίμεναν 10 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Κόλπο. Η παύση συνέπεσε με το κλείσιμο μεγάλων τμημάτων του κόμβου εξαγωγών του λιμανιού Yantian στη Νότια Κίνα, το οποίο προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στην παγκόσμια ναυτιλία.

Τα αποτελέσματα που μόλις κυκλοφόρησαν για τον Ιούνιο δείχνουν ότι το λιμάνι του Λος Άντζελες διαχειρίστηκε 82 containerships με χωρητικότητα 876.430 TEU.

Τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία καθιστούν τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς τον πιο πολυσύχναστο μήνα στη μακρά ιστορία του λιμανιού, σημειώνοντας σχεδόν 27% αύξηση σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, όταν οι όγκοι μειώθηκαν λόγω της πανδημίας.

λιμάνιαΗΠΑσυμφόρηση σε λιμάνιΝΑΥΤΙΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα