Δέκα σταθμοί στον... μαραθώνιο κατά της φοροδιαφυγής

Δέκα μέτρα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (19/9) το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Για έναν απαιτητικό "μαραθώνιο" έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Ο Χάρης Θεοχάρης εξειδίκευσε ουσιαστικά τα μέτρα που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πυλώνες του σχεδίου της κυβέρνησης κατά της φοροδοαφυγής είναι επιγραμματικά τρία:

Πλαίσιο δίκαιο για όλουςΕνίσχυση ηλεκτρονικών συναλλαγώνΕνίσχυση ελέγχων και διασταυρώσεων

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω,

το ΥΠΕΘΟ ανακοίνωσε μία δέσμη 10 μέτρων τα οποία είναι:

Ολοκλήρωση διασύνδεσης ταμειακών μηχανών – POSΗλεκτρονικά τιμολόγια θα καταστούν υποχρεωτικά ώστε να περάσουν οι επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχήΟλοκλήρωση διαδικασίας mydata. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τις επιχειρήσεις.Υποχρεωτική κατοχή συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών από τους κλάδους της λιανικήςΥποχρέωση αγοραπωλησίας ακινήτων μόνο με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και όχι με μετρητάΕνεργοποίηση ψηφιακού δελτίου αποστολής. Στις αρχές του έτους πιλοτικά και έως το τέλος του έτους κανονικά.Αύξηση του προστίμου παράνομων συναλλαγώνΘεσμοθέτηση πληρωμής προνομιακών επιδομάτων μέσω πιστωτικών καρτώνΑποκλεισμός παραβατών λαθρεμπορίας, ώστε να μην έχουν καμία δυνατότητα συνεργασίας με άλλες εταιρείεςΠαρεμβάσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Θα κάνουμε πιο συγκεκριμένο, πιο σφιχτό τον ορισμό. Θα υπάρχει φόρος διαμονής σε όλες τις μισθώσεις. Θα πρέπει να ανοίξουν βιβλία όσοι έχουν πάνω από 2 ακίνητα σε βραχυχρόνια μίσθωση.

Στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε το κυβερνητικό πλαίσιο για το τραπεζικό σύστημα. Τα πέντε βασικά σημεία ΕΔΩ

ΥΠΕΘΟΥΠΟΙΚΚυβέρνησηΟΙΚΟΝΟΜΙΑφοροδιαφυγή
Keywords
Αναζητήσεις
deka-stathmoi-ston-marathonio-kata-tis-forodiafygis.htm
Τυχαία Θέματα
Δέκα,deka