Δεύτερο πακέτο μέτρων μετά την Πρωτοχρονιά- Τι... έρχεται το 2022

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ήταν η... εισαγωγή για επιπλέον περιοριστικά μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, η Επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει εκ νέου και αναμένεται να εισηγηθεί μερικές ακόμα παρεμβάσεις σε διασκέδαση, εργασία και αθλητισμό, που αναμένεται να εφαρμοστούν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Το

πρώτο πακέτο μέτρων τέθηκε σε ισχύ από την παραμονή των Χριστουγέννων και θα ισχύει μέχρι τις 3 Ιανουαρίου όταν θα προστεθούν κι άλλα μέτρα. Θα είναι μέτρα που θα αφορούν κατά κύριο λόγο τη διασκέδαση, αλλά και άλλες δραστηριότητες. Η διάρκειά τους θα είναι για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασαν το νέο πλαίσιο που θα ορίζει την καθημερινότητά μας στην... ανατολή του 2022.

Τα νέα μέτρα, τα οποία είναι ακόμα υπό συζήτηση θα έχουν χρονική διάρκεια 15 ημερών.

Στην εστίαση θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις και θα αφορούν το ωράριο, αλλά και τη βραδινή διασκέδαση.

Είναι πιθανό δηλαδή τα μαγαζιά να κλείνουν τα μεσάνυχτα και να μην επιτρέπονται καθόλου οι όρθιοι.

Επίσης, θεωρείται δεδομένο πως στα γήπεδα είτε θα μειωθεί το ποσοστό των επιτρεπόμενων θεατών, είτε για ένα διάστημα οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τέλος, αναμένεται να υπάρξει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία, ενώ αν χρειαστεί δεν αποκλείεται να υπάρξει και υποχρεωτικότητά της για περίπου το 50% των υπαλλήλων της κάθε επιχείρησης (όπου βέβαια αυτό είναι εφικτό).

Οι παρεμβάσεις αυτές προσδιορίζονται για τις 3 Ιανουαρίου και θα ισχύουν για 15 ημέρες μαζί με τα μέτρα που ισχύουν ήδη για υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

πακέτο μέτρωνπρωτοχρονιά2022
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα