Κι’ άλλες μετοχές της Tesla αξίας 928 εκατ. δολαρίων πούλησε ο Elon Musk

Ο Elon Musk πούλησε επιπλέον μετοχές της Tesla Inc αξίας 928,6 εκατομμυρίων δολαρίων, πλησιάζοντας περισσότερο στο στόχο του να μειώσει το μερίδιό του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 10%.

Η πώληση 934.091 μετοχών έγινε αφού ο Musk έγραψε στο Twitter ότι «σχεδόν τελείωσε» με την περικοπή του μεριδίου του στην Tesla,

διευκρινίζοντας ένα προηγούμενο σχόλιο σε συνέντευξή του σε σατιρικό ιστότοπο ότι είχε ήδη φτάσει στο στόχο του.

«Πούλησα μετοχές ώστε η συνολική πώληση μετοχών μου της Tesla να αγγίζει περίπου το 10%», δήλωσε στη Babylon Bee ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε μια συνέντευξη που αφορούσε επίσης τον πλούτο του, τους φόρους και τις προτεραιότητές του. Διευκρίνισε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έρχονται κι άλλες πωλήσεις στο πλαίσιο ενός προσχεδιασμένου πλάνου.

Τα προηγούμενα σχόλια του Musk συνέβαλαν στο να εκτοξευθεί η μετοχή της Tesla στο υψηλότερο σημείο της από την 1η Νοεμβρίου. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 7,5% στα 1.008,87 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη και η αξία της εταιρείας σκαρφάλωσε ξανά πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

Ο Musk άρχισε να ξεφορτώνεται μετοχές της Tesla αφότου ρώτησε τους οπαδούς του στο Twitter τον Νοέμβριο αν θα έπρεπε να πουλήσει μέρος του μεριδίου του. Δεν είναι σαφές αν η δημοσκόπηση είχε πραγματική επίδραση στα σχέδιά του. Ο διευθύνων σύμβουλος είχε δηλώσει μήνες νωρίτερα ότι ήταν πιθανό να ασκήσει ένα μεγάλο πακέτο δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών προς το τέλος του έτους και είχε δημιουργήσει ένα σχέδιο συναλλαγών για την πώληση μετοχών πριν από το tweet του.

Αργά την Κυριακή, ανέφερε σε ένα tweet ότι θα πληρώσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους φέτος, απαντώντας στις επικρίσεις πολλών νομοθετών, όπως η γερουσιαστής Elizabeth Warren, η οποία αποκάλεσε τον Musk “freeloader” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Warren και άλλοι κορυφαίοι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Musk αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους.

«Δεν έχω υπεράκτιους λογαριασμούς, δεν έχω κανένα φορολογικό καταφύγιο», δήλωσε ο Musk. «Τα πάντα είναι εξαιρετικά διαφανή».

Η τελευταία πώληση ανεβάζει το συνολικό ποσό σε 14,7 εκατομμύρια μετοχές έναντι περίπου 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα πρέπει να διαθέσει περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές για να ξεφορτωθεί το 10% του μεριδίου του, αν υποθέσουμε ότι η δέσμευσή του δεν περιλαμβάνει τα δικαιώματα προαίρεσης.

Η Tesla έχει υποχωρήσει κατά 18% από την κορύφωσή της στις 4 Νοεμβρίου, λίγο πριν από τη δημοσκόπηση του Musk στο Twitter, στην οποία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε «ναι».

Ο Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στην κορυφή του Bloomberg Billionaires Index με περιουσία 260,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο παραγωγικό ή ενδιαφέρον» να εστιάζουμε στον πλούτο, δήλωσε ο Musk στη Babylon Bee. «Ουσιαστικά όλη μου η περιουσία βρίσκεται μόνο σε μετοχές της SpaceX και της Tesla, αυτές τις δύο εταιρείες που βοήθησα να δημιουργηθούν και διοικώ τώρα σχεδόν 20 χρόνια και που έχουν κάνει πολλά χρήσιμα πράγματα».

To άρθρο Κι’ άλλες μετοχές της Tesla αξίας 928 εκατ. δολαρίων πούλησε ο Elon Musk δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα