Χριστουδουλίδης σε Μητσοτάκη: Δεν μπορεί η Κύπρος να παραμένει μοιρασμένη

Ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση του Κυπριακού έδωσε ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα μετά την εκλογή του.

Η Ελλάδα είναι ασφαλώς ο πρώτος διεθνής προορισμός του νέου ηγέτη της Κύπρου, ο οποίος εξελέγη με την επίλυση του Κυπριακού ψηλά στην ατζέντα του.

Ο

Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Νίκο Χριστουδουλίδη, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Δεν μπορεί η Κύπρος να παραμένει μοιρασμένη και υπό κατοχή»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για το Κυπριακό με τον κ. Χριστοδουλίδη να βάζει ψηλά τον πήχη.

«Η πρώτη μου επίσκεψη ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν είναι όμως απλά συμβολικής σημασίας, έχει ιδιαίτερη ουσιαστική σημασία λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς και τις κοινές μας επιδιώξεις τόσο σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο όσο και εντός της κοινής μας ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε και συνέχισε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το Κυπριακό, όπου μεταξύ άλλων ενημέρωσα λεπτομερώς τον πρωθυπουργό για την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στην προσπάθεια για να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα δεδομένα δεν είναι εύκολα, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε την έντονη πεποίθηση ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού. Δεν μπορεί η Κύπρος να παραμένει μοιρασμένη και υπό κατοχή» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μεριά του δήλωσε «έτοιμος να συνεχίσουμε το κοινό όραμα για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Στο επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα βρεθούν στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και την Ελλάδα και την Κύπρο. Η παρουσία σου ξεκινά πολύ δυναμικά», είπε απευθυνόμενος στον κ. Χριστουδουλίδη.

ΧριστουδουλίδηςΜητσοτακηςΚΥΠΡΟΣΚυπριακό
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα